Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 10:18

Tuhelovo priznanje: Želeo sam da dovedem Bruna Fernandesa u PSŽ

"Izvanredan je, jedan od najboljih ofanzivnih veznih na svetu"

Uoči današnjeg derbija sa Mančester junajtedom, trener Čelsija Tomas Tuhel, priznao je da je pokušao da dovede Bruna Fernandesa u Pari Sen Žermen. Sveci su bili zainteresovani da angažuju kreativnog vezistu pre nego što se pridružio Mančester junajtedu prošle godine.

Bruno Fernandes je kao kapiten lisabonskog Sportinga bio na radaru mnogih evropskih velikana, Parižani su pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da ga namame, ali je konkretniji bio Junajted. O uticaju koji je Bruno ostvario na igru Crvenih đavola izlošno je i govoriti.

“Moj prvi sportski direktor u Parizu, Portugalac Antero Enrike, vrlo dobro je poznavao Bruna Fernandesa. Snažno smo se borili da ga dovedemo u Pari Sen Žermen. Gledali smo sve više i više Brunovih utakmica, pratili smo ga i pokušavali da budemo u kontaktu sa njim kako bi se transfer realizovao”.

U Gradu svetlosti Tomas Tuhel nije ispunio očekivanja. Liga šampiona ostala je nedosanjani san, a možda bi sve bilo drugačije da je Portugalac završio na Parku prinčeva.

"Očigledno je da je odlučio da potpiše Mančester junajted i nikada nisam bio lično u kontaktu sa njim, pokušali smo, ali je on krenuo drugim putem. Loše je za nas što moramo da igramo protiv njega".

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Od dolaska u Junajted, Bruno Fernandes je postigao 34 gola na 60 utakmica u svim takmičenjima. U tekućoj sezoni drugi je strelac Premijer lige sa 15 golova, a takođe je i drugi asistent. Upisao je 11 asistencija, novom bi prestigao Kevina de Brujnea i Harija Kejna.

„Uticaj koji je ostvario od dolaska u Mančester junajted je neopisiv i neverovatan. Da dođe iz Portugalije, iz takmičarskog tima, velikog kluba, ali ne iz najjače lige, i za godinu dana pređe u jedan od najvećih klubova u Premijer ligi i najjačoj ligi u Evropi i da ima takav uticaj, mogu samo da izrazim veliko poštovanje”.

Impresioniran je Tomas Tuhel igrama Bruna Fernandesa.

"Izvanredan je. On je jedan od najboljih veznih igrača na svetu, ofanzivnih veznih, i ima ogroman, ogroman uticaj. Da biste bili toliko važni za igru, morate biti apsolutno vrhunski. Ovo je gotovo nemoguće”.

Smatra nemački strateg da će presudna stvar u derbiju biti ako uspeju da uštopuju Portugalca i tako uguše pokretačku snagu Junajteda.

„On ima tako veliki uticaj na njihovu igru, na njihovu napadačku igru. Ključ za odbranu od Bruna je biti blizu njega. On je glavni igrač Mančester junajteda", zaključio je Tuhel.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.