Izvor: Blic, 28.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tsonga otkriva svoju vezu sa Muhamedom Alijem

Žo Vilfrid Tsonga je osim fantastičnih igara na Australijan Openu privukao dosta pažnje i zbog neverovatne sličnosti sa legendarnim bokserom Muhamedom Alijem.

Francuski teniser je obelodanio da osim fizičkog izgleda ima i nešto opipljiviju vezu sa bivšim šampionom ringa. Tsongin otac Didje bio je prisutan na čuvenoj borbi "Rumble in the Jungle" 1974. godine u bivšem Zairu, kada su snage odmerili Ali i tadašnji svetski šampion Džordž Froman.

"Moj otac je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio na toj borbi u Kinšasi, zato što je iz Brazavila. Slikao je nekoliko fotki i imam nekoliko suvenira", rekao je Žo Vilfrid.

Tsonga je rekao da kao klinac nije gledao na Alija kao sportskog heroja, ali ističe da je sada svestan njegovog uticaja na svetski sport.

"Da, gledam neke njegove DVD-ove. Ima nekih stvari zbog kojih mu se divim. Pre svega zbog njegove ličnosti i ponašanja u ringu. Mislim da i ja imam nešto slično tome", rekao je Tsonga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.