Izvor: Blic, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trube najavljuju evropsko zlato

Trube najavljuju evropsko zlato

Euforija posle osvajanja bronzane medalje obojkašica Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Japanu se ne stišava. Posle dočeka u Beogradu pred desetak hiljada navijača, slavlje za plave dame priređeno je i u njihovim rodnim mestima.

KOSJERIĆ - Više od dve hiljade Kosjeraca dočekalo je uz ovacije i dosta suza radosnica svoju junakinju i miljenicu Suzanu Ćebić, najboljeg libera sveta. Dolazili su u Kosjerić i predsednici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ministri, mnogi poznati glumci i estradne zvezde, ali nikada Tržni centar nije bio tako dobro popunjen i ispunjen nekom posebnom pozitivnom energiom. Nikome nije bilo teško da sačeka skoro dva sata na prohladnom vremenu, jer je Mala Sju, kako Suzanu Kosjerci od milja zovu, kasnila na dolasku iz Beograda. Atmosferu su podizali najmlađi uzvikujući na brzinu uvežbane slogane i, naravno, trubači.

A kada je Sju stigla, dočekao ju je veliki hor mališana uz pesmu 'U svetu postoji jedno carstvo...'. Suzana je nekoliko trenutaka stajala zapanjena , a nakon što su je pozdravili opštinski zvaničnici i sportski radnici, jedva je savladala suze i rekla:

- Hvala vam do neba na svemu i na ovako veličanstvenom dočeku. Ne mogu da verujem da se sve ovo događa. Ali, obećavam da ću učiniti sve da ovo bude tek prvo u nizu naših zajedničkih radovanja.

Zagrmeli su ponovo trubači, vatromet je zapalio nebo, a mala Sju je skoro sat vremena primala cveće i čestitke od okupljenih sugrađana. Ali, ovo je bio tek prvi deo dočeka. Drugi je usledio na Belom Gaju u Šećer sokaku, u kome je kuća Suzaninih roditelja. Ovaj doček samoinicijativno je organizovalo dvadesetak mališana sa kojima se Sju poigra u ulici svaki put kad dođe kući. Transpatenti ispisani neveštom dečijom rukom postavljeni su na okolne ograde, a dužinom od preko sto metara, po asfaltu su ispisane poruke dobrodošloce. I ovde, kad se Sju pojavila, nisu izostale ovacije poljupci, cveće i neizbežne suze.

Ulica u kojoj stanuje Suzana, nosi ime Milunke Savić, a deca su je prozvala Šećer sokak. Pitamo ih zašto je nisu nazvali Suzanina ulica.

- Ovo je mala i slepa ulica. Mi ćemo da tražimo da neka veća nosi njeno ime - šale se mališani iz komšiluka.

I naravno, finiš dočeka pripao je majci Biserci, koja je, kao što je i obećala, umesila rođendansku tortu za svoji mezimicu. Sa malim zakašnjenjem, Suzana je pogasila 22 svećice, a onda je njen momak Ivan otvorio flašu i potekao je šampanjac. Najbliža rodbina i komšiluk nastavili su da slave do duboko u noć.

ZRENJANIN, KLEK - Zrenjaninci su na najlepši način dočekali tri bronzane odbojkaške heroine - Maju Ognjenović, Jovanu Brakočević i Brižitku Molnar. Devojke je u plavom salonu SO Zrenjanin primio gradonačelnik Goran Knežević. U kratkom razgovoru on je čestitao uspeh odbojkašicama, a one su presrećne sa osmehom na licu istakle da im je posebno drago što su prve dame koje su ponikle u ovom gradu sa svetskim medaljama u loptaškom sportu. Zatim je Maji i Jovani priređen prijem na mestima gde su napravile prve odbojkaške korake - u zrenjaninskoj gimnaziji kod profesora doktora odbojke Milenka Vukovića. U Kleku su navikli da organizuju velika slavlja. Bodiroga, Vladimir i Nikola Grbić su u više navrata donosili zlatna i ostala odličja i Klečani su se verzirali kada je u pitanju doček. Prijem je priređen u odbojkaškoj sali u Kleku, gde je ona trenirala od malih nogu do odlaska u rumunski Galaci. Bilo je lepo i dirljivo, potekle su i suze...

Maja Ognjenović je vidno umorna, ali ipak u euforičnom raspoloženju kratko rekla:

- Nema u surovom profesionalizmu vremena za odmor. Napravili smo veliki uspeh, ali smo se za njega i dugo pripremali. Sada nam preostaju klupske obaveze, već danas selektor, Molnarova i ja putujemo u Rumuniju. Nadam se da ćemo u narednom periodu opet znati da obradujemo srpsku i zrenjaninsku javnost. Na Evropskom prvenstvu, a nadamo se i na Olimpijskim igrama u Pekingu - rekla je Maja Ognjenović.

UŽICE- Sala Skupštine opštine Užice bila je pretesna da primi sve koji su odvojili nedeljno popodne da bi pozdravili odbojkaške heroine - Natašu Krsmanović i Jovanu Vesović, i Suzanu Ćebić, devojku iz Kosjerića koja već nekoliko sezona brani boje užičkog Jedinstva. Odbor za doček bronzanih devojaka predvodili su opštinski čelnici. Jedna do druge, vojnički postojene, svoje drugarice dočekale su prvotimke Jedinstva, predvođene klupskim rukovostvom. U tom špaliru koji je skandirao imena odbojkšica, našli su se navijači, rodbina reprezentativki, igračice iz mlađih kategorija Jedinstva, privrednici, i svi oni koji vole Užice.

- Hvala vam što ste bili uz nas i što ste se skupili u ovolikom broju. Obećavamo da ćemo nastaviti sa uspesima i da ćemo se ponovo videti na ovom mestu - pozdravile su devojke svoje sugrađane.

Premorene od obaveza, dalekog puta iz Japana a potom i slavlja, Nataša, Jovana i Suzana tek su se našle na velikim 'mukama' kada je posle protokolarnog dela dočeka na nji nagrnulo na stotine klinaca željnih zajedničke fotografije i autograma. I ovu obavezu profesionalno i strpljivo su odradile.

Opština je Natašu Krsmanović, Jovanu Vesović i Suzanu Ćebić darivala umetničkim slikama, a novačane nagrade devojke će dobiti narednih dana.

D. Jovanović - G. Grče - V. Lojanica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.