Trinkijerijev komentar naljutio srpskog šahistu VIDEO

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 10:17

Trinkijerijev komentar naljutio srpskog šahistu VIDEO

Selektoru srpske šahovske repreznetacije Miodrag Perunović nije se svideo komentar trenera Žalgirisa Andree Trinkijerija tokom tajm-auta na meču protiv Asvela.

Italijanski stručnjak je tokom treće deonice pozvao tajm-aut, kada je kritikovao svoje igrače povlačeći paralelu sa šahom.

"Ova igra se zove košarka. Ako se plašite da šutnete jer se bojite grešaka, onda radite nešto drugo u životu. Treba da igrate šah. Ovde niko neće podići prst ako promašite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobar šut”, rekao je Trinkijeri tokom pauze.

Ubrzo je na društvenoj mreži "X". stigao i odgovor Perunovića, koji je našu reprezentaciju u novembru predvodio do istorijske zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

“Još jedan ‘zanimljiv’ komentar o šahu i šahistima… U poslednje vreme treneri sve češće imaju ovakve komentare. Tužno", napisao je Perunović.

Trinkijerijev komentar nije pomogao njegovim igračima koji su ubedljivo poraženi u Lionu protiv "fenjeraša" – 93:79.

Žalgiris je treći otpozadi sa šest pobeda i 13 poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.