Trinkijeri: Uživam kad dobijemo utakmice, a loše igramo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Uživam kad dobijemo utakmice, a loše igramo

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da će njegov tim imati veliku želju u sutrašnjem meču protiv Tofaša u Evrokupu pred domaćim navijačima.

"Napokon kod kuće. Na kratko, ali kod kuće. Tofaš je iskusna ekipa, znaju da igraju, iskusniji su od nas. Mi ćemo sigurno imati veliku želju, veliku strast. Moramo biti pametni. Utakmica traje 40 minuta, ako igramo napamet imaćemo problema, ako energiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potrošimo na emocije... Ne postoji šut za 30 poena i da utakmica bude gotova za dva minuta. Nije tako, moraćemo da se borimo za svaku loptu. Ako ih pustimo da igraju biće teško, ali do sada smo se uvek borili... Moramo biti malo bolji, ono što smo do sada bili neće biti dovoljno, to je sigurno", rekao je Trinkijeri novinarima na treningu u "Štark areni".

Italijanski stručnjak istakao je da su crno-beli imali fantastičnu podršku tokom prethodnih mečeva.

"Mislim da malo ima nervoze, ali moj posao je da to nekako smirim, da upotrebim prave reči i pripremim ekipu. Znam da ćemo u toku utakmice imati težim momenata ali do sada smo uvek preživeli", rekao je Trinkijeri, koji je upitan šta je cilj crno-belih ove sezone.

"Naš cilj je da se borimo, da napravimo situaciju da možemo da dobijemo svaku utakmicu koju igramo. Znam da nećemo sve dobiti, znam da posle nekoliko dobrih utakmica stižu problemi, ali ja uživam kad dobijemo utakmice, a loše igramo. Sutra me ne zanima kako. Grobari će to shvatiti. Jako je važno vezati ovu utakmicu sa pobedom u Veneciji. To bi bila velika stvar", rekao je Trinkijeri i dodao da od navijača Partizana očekuje da ga iznenade.

Gordić: Svi jedva čekamo meč protiv Tofaša

Plejmejker Partizana Nemanja Gordić rekao je da se raduje prvom ovosezonskom meču pred domaćim navijačima, ali i da meč protiv Tofaša neće biti lak.

"Svi smo uzbuđeni, prvi meč kod kuće u sezoni. Drago nam je što ćemo sutra igrati pred našim navijačima meč protiv jake ekipe Tofaša. Cela ekipa jedva čeka taj meč. S druge strane, to je i opasno, ne smemo da očekujemo laku utakmicu kao i to da ćemo meč rešiti u prvih 10 minuta. Moramo da gradimo igru svih 40 minuta. Ukoliko ispoštujemo plan, imamo šanse za pobedu", rekao je Gordić.

Partizan u ovaj susret ulazi sa pet pobeda na gostovanjima.

"Činjenica je da smo pobedili sve utakmice, ali ne razmišljamo o tome. Priča se dosta o tome, napominje se to stalno, ali sve to može da ima kontraefekat. Mislim da je ekipa u redu, ovaj utakmica sutra je važna kako bismo valorizovali ovu pobedu na strani protiv Venecije. Da bi ona dobila na značaju treba da odbranimo domaći teren sutra."

Bivši igrač Budućnosti osvrnuo se i na ekipu Tofaša.

"Tofaš je jaka iskusna ekipa, sa dosta stranaca koji imaju dosta utakmica u nogama. Naša prednost je energija i kontakt igra. Trudićemo se da nametnemo naš stil", zaključio je Gordić.

Meč između Partizana i Tofaša igra se sutra od 20 sati Štark areni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trinkijeri želi pobedu protiv Tofaša u Evrokupu

Izvor: Beta, 07.Okt.2019

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da želi da njegova ekipa ostvari drugu uzastopnu pobedu u Evrokupu i da u predstojećem duelu protiv Tofaša mora da bude maksimalno spremna tokom cele utakmice."Da bi naša pobeda iz Venecije nešto vredela, moramo vezati dve dobre utakmice....

Nastavak na Beta...

Trinkijeri: Igramo prvu utakmicu kod kuće, biće dobra atmosfera

Izvor: MozzartSport.com, 08.Okt.2019, 00:13

Partizan u Areni! Posle osvajanja ABA Superkupa i pobeda na gostujućim terenima u prvim mečevima ABA lige i , crno-beli će u utorak, 8. oktobra po prvi put ove sezone igrati na domaćem terenu. U Štark Arenu, novi dom Partizana, stiže turski Tofaš, ekipa koja je u prvom kolu zabeležila ubedljivo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.