Trijumf Milana na otvaranju kola

Izvor: B92, 12.Feb.2010, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Milana na otvaranju kola

Fudbaleri Milana pobedili su Udineze 3:2 (2:1) u prvom meču 24. kola Serije A.

Dvostruki strelac za 'rosonere' bio je Klas Jan Huntelar u sedmom i 57. minutu, a u međuvremenu je pogodio Brazilac Pato pet minuta pre kraja poluvremena. Floro Flores je krajem prvog dela smanjio na 2:1, a konačan rezultat postavio je Antonio Di Natale u 87. minutu. Aleksandar Luković je meč na 'San Siru' presedeo na klupi, dok je Dušan Basta i dalje povređen.

Milan se ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedom vratio na drugo mesto na tabeli sa 45 bodova, osam manje od lidera Intera. Treća je Roma sa 42, ali će posle svojih mečeva u ovom kolu 'neroazuri' i 'vučica' i dalje imati utakmicu više od 'rosonera'. Meč na 'San Siru' pratio je i Ser Aleks Ferguson čiji Mančester junajted gostuje Milanu u utorak u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

U subotu se igraju dva meča ovog kola. Roma, koja je u seriji od 13 utakmica bez poraza i sa pet uzastopnih pobeda, dočekuje Palermo koji je trenutno petoplasiranitim. Sicilijanci se takođe nalaze u odličnoj formi. Na poslednjih devet utakmica izgubili su samo jednom, mada imaju samo dve pobedu u gostima ove sezone.

Jedan od derbija igra se u Đenovi gde Sampdorija dočekuje posrnulu Fiorentinu. Tim našeg Adema Ljajića već četiri kola ne zna za pobedu, a nalazi se tek na 11 mestu na tabeli. Sampdorija je pobedila na poslednja tri meča, a na svom terenu još nije izgubila primivši samo sedam golova na 11 utakmica.

Dva meča obeležiće nedeljne utakmice. Šestoplasirani Juventus dočekuje za jedno mesto slabije plasiranu Đenou protiv koje želi i mora da prekine seriju od pet utakmica bez pobede koja ih je izbacila sa mesta koja vode u Ligu šampiona ali i šampionske trke. Đenoa igra veoma promenljivo ove sezone, ali poslednja četiri kola nije izgubila. ’Stara dama’ na svom terenu ima čak četiri poraza dok gosti su van svog stadiona pobedila samo dva puta.

Derbi kola igra se u Napulju gde branilac titule i trenutno ubedljivi lider Inter gostuje četvrtoj ekipi lige Napoliju. Inter nije poražen od 15 kola, dok su Napolitanci posle serije od 15 utakmica bez poraza, u poslednjem odigranom kolu su izgubili od Udinezea sa 3:1.

Serija A, 24. kolo:

Milan – Udineze 3:2 (2:1)

Huntelar 7, 57, Pato 39 – Flores 45, Di Natale 87

subota:

18.00h Roma – Palermo

20.45h Sampdorija – Fiorentina

nedelja:

15.00h Juventus – Đenoa

15.00h Parma – Lacio

15.00h Livorno – Bolonja

15.00h Katanija – Atalanta

15.00h Kaljari – Bari

15.00h Kjevo – Siena

20.45h Napoli – Inter

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.