Izvor: Blic, 27.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri svetska i jedno evropsko prvenstvo ovog leta u Beogradu

Preduzeće Univerzijada Beograd 2009. (UB2009) organizovaće četiri velika sportska događaja ovoga leta u Beogradu - tri svetska studentska prvenstva u tekvondou, veslanju, kajaku i kanuu na mirnim vodama, kao i Evropsko juniorsko prvenstvo u plivanju.



Ova odluka je definisana protokolom o saradnji koji su potpisali predstavnici nadležnih sportskih saveza i preduzeća UB2009.

"Test-takmičenja su dobrodošla za UB2009, posto u pripremi najvećeg sportskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << događaja u svetu naredne godine, na kome će učestvovati 12.000 sportista iz 170 zemalja, ne sme da bude ni najmanjih propusta.

"Prvenstva su odlična prilika da testiramo opremu, logistiku i infrastrukturu", rekao je generalni direktor preduzeća UB2009 Siniša Jasnić.

Jasnić se zahvalio na poverenju sportskim savezima i rekao da će preduzeće UB2009 uložiti sve raspoložive kapacitete za što bolju organizaciju prvenstava.

"Priprema četiri značajna prvenstva predstavlja pravi izazov. Saradnja sa organizatorima Univerzijade Beograd 2009 svakako će doprineti kvalitetu manifestacije koji pripremamo", izjavio je generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije Zoran Ćendić.

Svetsko studentsko prvenstvo u tekvondou održaće se od 16. do 20. jula, prvenstvo u veslanju od 5. do 7. septembra, a u kajaku i kanuu na mirnim vodama od 19. do 22. juna. Evropsko juniorsko prvenstvo u plivanju biće održano od 30. jula do 3. avgusta ove godine.

Jubilarne 25. letne Univerzitetske igre će se održati u Beogradu od 1. do 12. jula 2009. godine. Prvi put u istoriji Igara okupiće se 12.000 učesnika iz 170 zemalja, koji će se takmičiti u rekordnom broju sportova - 21, u preko 300 disciplina.

Zimska i letnja Univerzijada, pod pokroviteljstvom Svetske sportske univerzitetske federacije, svake druge godine okupljaju studente - sportiste iz celog sveta. Univerzijada u Beogradu biće najveće sportsko takmičenje u svetu iduće godine, ali i najveća ikada organizovana Univerzijada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.