Trese se Milano: Stiže najskuplji igrač Premijer lige!

Izvor: Mondo, 18.Avg.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trese se Milano: Stiže najskuplji igrač Premijer lige!

Aleksis Sančez posle nekoliko telefonskih razgovora prihvatio je da se vrati u Seriju A, a sada bi Junajted trebalo da pomogne da se ceo posao dogodi.

Aleksis Sančez (30), čovek koji se od trenutka kada je sa Mančester junajtedom potpisao ugovor vredan 30 miliona evra po sezoni uglavnom povređivao i borio sa očajnom formom, mogao bi u narednih nekoliko dana da bude predstavljen kao još jedno pojačanje Intera iz ovog slavnog engleskog kluba.

Pre Čileanca, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je na "Old traford" došao u januaru 2018. iz Arsenala i postao najplaćeniji fudbaler Premijer lige sa nedeljnim primanjima od 560.000 evra, "nerazuri" su potpisali njegovog saigrača Romelua Lukakua (26) za rekordnu sumu od 65 miliona evra.

Posle tog dugo dogovaranog posla, mediji u Italiji najavljivali su dolazak Edina Džeka iz Rome, međutim kada je bosansko-hercegovački veteran produžio ugovor sa Romom - iz Milana je stigla prilično neočekivana vest, ali iz veoma pouzdanog izvora.

Vodeći italijanski fudbalski novinar Đanluka Di Marcio objavio je, pozivajući se na izvore u Interu i Junajtedu, da je Sančez PRISTAO na uslove koji su mu ponuđeni na "Đuzepe Meaci", a to je bio i ostao najveći problem u seriji pokušaja direktora engleskog kluba da isprate preplaćenu zvezdu sa "Old traforda".

Di Marcio navodi da bi Inter mogao da završi ovaj transfer i sa sumom od 20 miliona evra.

Inter ni na vrhuncu finansijske moći nije bio u prilici igračima da daje plate kakvu je nekadašnji as Udinezea, Barselone i Arsenala dobio u januaru 2018, kada je u suprotnom smeru na "Emirejts" bio poslat Henrik Mhitarjan. Di Marcio nije precizirao pod kojim uslovima bi Sančez trebalo da zaigra za ekipu novog trenera, Antonija Kontea, ali jeste najavio da je njegov menadžer Fernando Felicevič otputovao u Mančester na završne pregovore.

došli

65,00 - Romelu Lukaku (Junajted, 26)

22,00 - Valentino Lazaro (Herta, 23)

20,00 - Mateo Politano (Sasuolo, 25)

12,00 - Nikolo Barela (Kaljari, 22)*

12,00 - Jonuc Radu (Đenova, 22)08,00 - Edi Salsedo (Đenova, 17)

06,50 - Gabriel Brazao (Parma, 18)05,00 - Stefano Sensi (Sasuolo, 23)*

00,00 - Dijego Godin (Atletiko, 33)

*napomena: suma u milionima evra, ime, klub iz kog je doveden, godine

**napomena: zvezdicom su označene pozajmice

Foto: Buda Mendes/Getty Images/Guliver

Pretpostavka je da će od izvršnog potpredsednika Junajteda, Eda Vudvarda, biti zatraženo da "dofinansira" Sančezove zarade do isteka ugovora 2022. godine, odnosno da će predložiti da "đavoli" pokriju razliku u primanjima njegovog klijenta na "Meaci". To nije nova praksa, a nedavno je Totenhem predložio Real Madridu da na taj način "pomogne" povratak nepoželjnog Gareta Bejla na "Vajt hart lejn".

Di Marcio je naveo i da je Sančez prelomio u glavi i da želi da zaigra za Inter nakon nekoliko telefonskih razgovora koje je obavio sa Konteom. "Nerazuri" su pokušavali da ga dovedu još 2011, kada je bio dominantan u dresu Udinezea na "Friuliju" (21/112), ali se Čileanac odlučio za Barselonu (47/141), iz koje je 2014. za 45 miliona evra prešao u Arsenal (80/166).

U prethodnih godinu i po dana postigao je pet golova i zabeležio 45 nastupa za Junajted, često ulazeći sa klupe, a retko ostajući na terenu svih 90 minuta.

Žoze Murinjo, koji je insistirao na tom dogovoru, bio je jedno vreme voljan da mu daje šansu iznova i iznova, ali se to promenilo dolaskom Ole Gunara Solskjera, koji se okrenuo drugačijim rešenjima u navali, baš kao i u Lukakuovom slučaju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.