Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2020, 20:24

Trej Jang hvalio velikog rivala: Dončić je izuzetno inteligentan

Američki košarkaš veoma poštuje godinu dana mlađeg Slovenca

Kroz godine i decenije koje su iza nas mogli smo da uživamo u velikom Majklu Džordanu, Skotiju Pipenu, Šakilu O‘Nilu, Kevinu Garnetu, Kobiju Brajantu… I mnogim drugima koje svakako ovde treba pomenuti. Ali istovremeno se okrećemo ka budućnosti, koja deluje prilično svetlo uz nove mlade igrače koji stupaju na scenu.

Takvi su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svakako Trej Jang i Luka Dončić. Dva mlada košarkaša već su razvila između sebe ogromno rivalstvo, ali se međusobno takođe izuzetno i poštuju. Američki igrač se čak odlučio da porazgovara o kvalitetima Slovenca, istakavši da je Dončić na pravi način iskoristio vreme u Real Madridu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Košarkaš Atlante tvrdi da se glavni kvalitet Luke Dončića ne krije u rukama ili nogama, već u glavi.

„Izuzetno je inteligentan“, kaže Jang i dodaje da je sjajno što je odmah po dolasku u NBA ligu napravio veliku promenu:

„Mislim da je to što je tokom čitavog dosadašnjeg toka karijere igrao sa veteranima umnogome pomoglo da se spremi i napravi ogroman uticaj u NBA ligi. I to sve kao izuzetno mlad“, zaključuje Jang.

Inače, Luka Dončić se još polovinom aprila vratio u Sloveniju nakon prekida sezone u NBA ligi. Do njenog prekida, prosečno je beležio 28,7 poena po utakmici uz 9,3 uhvaćenih lopti i 8,7 asistencija. Sa druge strane, Trej Jang je imao još veći prosek od 29,6 poena, ali uz 4,3 skokova i 9,3 asistencija.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.