Treći tiraž Kuće sećanja i zaborava štampan u 30.000

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći tiraž "Kuće sećanja i zaborava" štampan u 30.000

Posle objavljivanja i dodele Ninove nagrade za roman godine godinu, čiji je laureat Filip David za knjigu "Kuća sećanja i zaborava", u izdanju "Lagune", dva izdanja knjige su rasprodata.

Iz štampe je upravo izašlo i treće izdanje čiji je tiraž 30.000 primeraka.

Ninova nagrada je najprestižnija književna nagrada za roman u Srbiji, koju dodeljuje žiri sastavljen od pet uglednih kritičara, a Filip David je 61. dobitnik tog priznanja.

U ovom romanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pisac, koji se može podičiti i uspešnom međunarodnom reputacijom, postavlja egzistencijalno pitanje: "Zaboraviti ili sećati se?"

Jer, ma koliko teško bilo sećati se strahota holokausta, one se ne smeju zaboraviti.

Odmah nakon objavljivanja, knjiga je dobila odlične kritike, neki su je proglasili za roman kakav srpska literatura nije dugo imala.

Životnost i uverljivost nekih epizoda delimično su plod piščeve mašte, ali David nije krio da je u roman uneo neke autobiografske podatke kao i autentične događaje za koje je znao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nikola Živanović dobitnik nagrade „Branko Miljković“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 29.Jan.2015

Dobitnik prestižne gradske nagrade za najbolju knjigu poezije u 2014.godini je Nikola Živanović za knjigu pesama „Carmina Galli”. Nagrada će pesniku biti uručena na “Danima Branka Miljkovića” u februaru ili martu.. Žiri u sastavu Nikola Vujčić, Goran Stanković i Aleksandar Kostadinović...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.