Trebinje: Zlatni platan Ljiljani Blagojević i Igoru Galu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2017, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trebinje: "Zlatni platan" Ljiljani Blagojević i Igoru Galu

Peti Festival mediteranskog i evropskog filma "Trebinje 2017" održaće se od 7. do 13. avgusta na Letnjoj sceni Kulturnog centra, a Savet festivala odlučio je da ove godine nagrade za izuzetan doprinos evromediteranskom filmu "Zlatni platan" bude dodeljen glumcima Ljiljani Blagojević i Igoru Galu.

Tokom svoje bogate glumačke karijere Ljiljana Blagojević ostavila je podjednako značajan trag u teatru, filmu i na televiziji.

Najznačajnije uloge ostvarila je u filmovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Sjećaš li se Doli Bel", "Miris dunja", "Miris kiše na Balkanu", "Nož", "Sinovci", "Zavet", "Večernja zvona", "Lager Niš", "Granica"...i TV serijama "Kraj dinastije Obrenović", "Bolji život", "Doktorka na selu", "Policajac s Petlovog brda".

Igor Galo, jedan je od najzastupljenijih glumaca sa teritorije bivše Jugoslavije u stranim koprodukcijama.

Najznačajnija je svakako uloga u filmu "Željezni krst" Sema Pekinpoa, dok mu je uloga u filmu "Most" gde igra Bambina i čuvena pesma "Bella ciao" donela nezapamćenu popularnost u Kini.

Veoma je značajna i njegova uloga u filmu "Akcija stadion", oskarovca Dušana Vukotića, ali ništa manje zapažene nisu ni uloge u filmovima "Doktor Mladen", "Valter brani Sarajevo", "Maškarada", "Imam dvije mame i dva tate"...

Kao reditelj najponosniji je na svoje filmove "Navijač" i "Aoj Liko", a u proteklih 20 godina sa suprugom Mirjanom posvetio se humanitarnom radu uglavnom vezanom za područje Like.

Tokom sedam festivalskih dana biće prikazano 20 filmova u nekoliko programskih celina: Mediteranski film, Evropski film, Novi srpski film i Hercegovina na filmu.

U okviru festivala biće održana i filmska radionica koju će voditi filmski kritičar i publicista Milan D. Špiček, direktor fotografije Radoslav Vladić i reditelj Petar Stanojlović.

Festival mediteranskog i evropskog filma "Trebinje 2017" organizuju Tangram Centar iz Beograda i Kulturni centar Trebinje u saradnji sa Alpe Adria Culture Network, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske i uz podršku Uprave za dijasporu Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Trebinje: "Zlatni platani" Ljiljani Blagojević i Igoru Galu

Izvor: B92, 25.Jul.2017, 11:23

Peti Festival mediteranskog i evropskog filma "Trebinje 2017" održaće se od 7. do 13. avgusta na Letnjoj sceni Kulturnog centra, a Savet festivala odlučio je da ove godine nagrade za izuzetan doprinos evromediteranskom filmu "Zlatni platan" bude dodeljen glumcima Ljiljani Blagojević i Igoru Galu...Tokom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.