Transfer u obrnutom smeru: Maradona iz Kine u Španiju

Izvor: Mondo, 28.Jan.2019, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transfer u obrnutom smeru: "Maradona" iz Kine u Španiju

Najbolji strelac kineske Super lige nastaviće karijeru u Primeri.

Foto: Tanjug/AP/Hassan Ammar

Prethodnih meseci i godina navikli smo na to da igrači u zvučnim transferima prelaze iz Evrope u Kinu, za velike svote novca. Ovog puta, taj put jedan igrač je prešao u suprotnom smeru - i to ne na pozajmicu poput Paulinja.

Espanjol je u ponedeljak saopštio da je definitivno doveo kineskog reprezentatvica Vu Leija (27), ofanzivca koga su u rodnoj zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zvali "kineski Maradona".

Klub iz Barselone platio je obeštećenje njegovom klubu, Šangaju SIPG, i doveo ga u pokušaju da ojača ekipu tokom borbe za opstanak u Primeri.

"SIPG se vodi osnovnim principom da će podržati svaki transfer koji koristi igraču i doprinosi razvoju kineskog fudbala", saopštio je Šangaj, gde je Vu Lei igrao prošle sezone sa Brazilcima Hulkom i Oskarom.

Novi krilni napadač Espanjola stekao je ime u Kini, gde je igrao samo za jedan klub i u njemu se afirmisao kao pouzdani strelac, jer je prošle godine bio prvi golgeter lige sa 27 pogodaka.

To, naravno, nije promaklo gazdi španskog kluba, njegovom zemljaku Čenu Janšengu.

Iako će promocija biti održana u utorak, ne očekuje se da Kinez odmah zaigra za Espanjol, jer je sa Kupa Azije došao nakon četvrtfinalnog poraza Kine, sa povređenim ramenom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.