Tramp i Si razmotrili niz pitanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2017, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Si razmotrili niz pitanja

SAD i Kina su se dogovorile da pojačaju saradnju u nastojanju da privole Severnu Koreju da napusti svoj program nuklearnog oružja.

To je saopštio američki državni sekretar Reks Tilerson nakon susreta kineskog predsednika Si Đinpinga i američkog lidera Donalda Trampa, prenosi AP.

Dvojica lidera sastala su se u Trampovoj rezidenciji u Mar-a-Lagu na Floridi.

Tilerson je kazao da su Si i Tramp ukazali na značaj pretnje severnokorejskog atomskog programa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naoružanja. Oni su potvrdili svoju posvećenost denuklearizaciji podeljenog korejskog poluostrva.

Kada je reč o oblasti trgovine, Tramp je pozvao Kinu da stvori ravnopravan pristup tržištu za američke radnike i firme.

Tramp je takođe naglasio značaj zaštite ljudskih prava, i pozvao Kinu da poštuje međunarodne norme u Južnom kineskom moru.

Američki predsednik je prihvatio poziv kineskog kolege da poseti Kinu, rekao je Tilerson.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tilerson: Tramp naglasio Đinpingu neophodnost poštovanja međunarodnih normi

Izvor: Vostok.rs, 08.Apr.2017

Tokom razgovora sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, američki predsednik Donald Tramp naglasio je da je neophodno poštovati međunarodne norme kada je reč o Južnokineskom moru, saopštio je američki državni sekretar Reks Tilerson.. . Prema njegovim rečima, Tramp i Si Đinping su se dogovorili...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.