Trajković: Imam moralnu odgovornost da završim sezonu

Izvor: B92, 09.Jan.2024, 00:45

Trajković: Imam moralnu odgovornost da završim sezonu

Fudbaleri Radničkog iz Niša počeli su danas pripreme za nastavak sezone u Superligi Srbije.

Trener Nikola Trajković je istakao da je "prioritet svih prioriteta" opstanak u ligi.

"Кlub se rezultatski nalazi u nezavidnoj situaciji. Rukovodstvo Radničkog mi je predočilo kakve će se sve promene desiti u klubu. Mislim da je fer da prihvatim njihov poziv, jer smatram da sam neko ko je delimično odgovoran za rezultate, a uz sve to klub veruje u mene i ono što sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radio", rekao je Trajković, prenosi klub.

"Uz adekvatan rad i pojačanja i uz sve nove stvari koje treba strukturalno da uradimo u klubu mislim da možemo da dignemo Radnički na poziciju da se opstane ove godine, a onda da od naredne godine dižemo klub na neki viši stepenik. Poznajem igrače bolje od drugih i da imam moralnu odgovornost da završim sezonu koju sam započeo, na najbolji mogući način", dodao je on.

Trajković, koji je već vodio Radnički od juna do novembra prošle godine, rekao je da je pratio šta se u međuvremenu dešavalo u klubu i dodao da smatra da je trener Slavoljub Đorđević uradio kvalitetan posao.

"Prioritet svih prioriteta je da ostanemo u Super ligi, a moj lični cilj je da to probamo da uradimo bez onih stresnih baraž utakmica. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, pripremati protivnika po protivnika, pa ćemo videti gde ćemo na kraju stići", rekao je on.

Na prozivci i prvom treningu našli su se sledeći fudbaleri: Dragan Rosić, Dimitrije Stevanović, Uroš Кitanović, Nemanja Belaković, Stefan Cvetković, Basile Jamkam, Filip Frei, Sava Petrov, Aleksandar Vojnović, David Petrović, Vasilije Bakić, Andreja Stojanović, Pavle Ivelja, Vanja Ilić, Aleksandar Mesarović, Milorad Stajić, Semir Smajlagić, Kolins Fai, Mihajlo Terzić, Simeon Ćirić i Stefan Lazović.

Radnički će u Nišu raditi do 16. januara, a dan kasnije će otići u turski Belek, gde će ostati do 31. januara i obaviti glavni deo priprema.

Tokom boravka u Turskoj niški tim će odigrati četiri kontrolne utakmice. Prva je zakazana za 20. januar, a rival je uzbekistanski tim Olimpik, odnosno Olimpijska reprezentacija te države. Potom slede dueli sa češkom Кarvinom 24. januara i sa ekipom Slovacko tri dana kasnije, dok ima poslednjeg rivala još nije poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.