Tragedija u Turskoj – prevrnuo se minibus, poginuo Josef Šural

Izvor: B92, 29.Apr.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija u Turskoj – prevrnuo se minibus, poginuo Josef Šural

Fudbalski reprezentativac Češke Josef Šural (28) poginuo je u saobraćajnoj nesreći, pošto se prevrnuo minibus koji je prevozio fudbalere Alanjaspora.

Sedmorica fudbalera turskog kluba, među kojima su bili engleski fudbaler Stiven Koker i nekadašnji napadač Njukasla Papis Sise, su iznajmili prevozno sredstvo kako bi se vratili u Alanju posle gostovanja Kajzerisporu.

Iz Alanjaspora je saopšteno da je do nesreće došlo jer je vozač minibusa zaspao za volanom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Uprava bolnice je navela da je Šural zadobio višestruke povrede glave, grudi, nogu i ruku, kao i da je preminuo tokom priprema za drugu operaciju, tokom noći.

Turski mediji su preneli da je nesrećni fudbaler ispao iz minibusa, pošto su se vrata otkinula pri prevrtanju.

U vozili su se nalazili i Đalma Kampos, Bajano, Velington i Isak Saki, dok su ostali fudbaleri i članovi stručnog štaba krenuli na put u klupskom autobusu ili u sopstvenoj režiji.

Šural je profesionalnu fudbalsku karijeru započeo u Brnu, kasnije je igrao za Slovan iz Libereca i Spartu iz Praga, a u januaru ove godine se preselio u Tursku.

Odigrao je 20 utakmica za nacionalnu selekciju i postigao jedan gol.

Pre nekoliko godina je pominjan kao moguće pojačanje beogradskog Partizana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.