Izvor: RTS, 12.Avg.2020, 23:09

Tragedija Atalante u Lisabonu, PSŽ od ivice ambisa do polufinala!

Fudbaleri Pari Sen Žermena nestvarnim preokretom u finišu utakmice pobedili su Atalantu i plasirali se u polufinale Lige šampiona. PSŽ je preokrenuo u nadoknadi vremena i srušio san Atalante rezultatom 2:1, koju je nekoliko minuta delilo od istorijskog uspeha i nastavka sjajne sezone. "Sveci" su odigrali veoma loš meč, propisno se ispromašivali, ali će se ipak boriti za finale sa pobednikom susreta Lajpcig >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << – Atletiko Madrid.
Klub iz Bergama nije uspeo da se po prvi put nađe među najbolja četiri na "starom kontinentu", ali će uprkos tome pamtiti fantastičnu sezonu, dok su "sveci" konačno razbili kletvu zvanu "četvrtfinale Lige šampiona". 

Prštalo je sve od samog početka utakmice na "La Lužu" – već u trećem minutu pokušala je Atalanta preko Papua Gomesa, da bi u narednom napadu Nejmar promašio neverovatnu priliku i najavio da ovo neće biti njegovo veče.
Posle lepe razmene dodavanja sa Maurom Ikardijem, stuštio se ka golu i imao 1 na 1 sa protivničkim čuvarom mreže, ali je katastrofalno šutirao i lopta je otišla dva metra pored stative.
To kao da je dalo dodatno samopouzdanje igračima italijanskog predstavnika, koji su nastavili da napadaju, pa je Kejlor Navas bio prva figura meča u uvodnom delu susreta.
Ulogu mu je brzo preuzeo Brazilac, koji je nastavio sa nekarakterističnim i katastrofalnim promašajima, iako je bio ubedljivo najbolji igrač u polju.

Jedini je pokušavao da kreira prilike za Parižane, ali je sve prosipao očajnim potezima u završnici.
Promašio je još jednu stopostotnu priliku, da bi u 27. minutu stigla surova kazna.
Nakon duge akcije i pokušaja asistencije Duvana Sapate, uz dosta sreće lopta je došla do Marija Pašalića, a Hrvat je lepim udarcem poslao u gornji levi ugao – 1:0.
Minut kasnije na semaforu je moglo da piše 1:1, Nejmaru se nije dalo da pogodi sa distance, da bi u završnici prvog poluvremena ostvario i het-trik kardinalnih promašaja, pa je Atalanta na odmor otišla sa prednošću.
Početak drugog dela igre, koji je bio spor i isprekidan, nije nagoveštavao neke promene na terenu, ali se ona desila ulaskom Kilijana Mbapea umesto Pabla Sarabije.
Francuz je zbog povrede skočnog zgloba počeo na klupi i Tuhel je morao da ga ubaci. Momentalno je krenuo da muči odbranu rivala i da dolazi u šanse, samo što ni on nije bio previše koncentrisan. Promašio je dve-tri idealne za izjednačenje i pretio da se pridruži Nejmaru na listi tragičara.

S druge strane, Atalanta se sjajno branila, vezni igrači su "ginuli" i kupili sve rupe, ali su težak udarac doživeli u samom finišu.
Čovek koji je doneo preokret je Erik Šupo-Moting, a kako to najveći igrači i čine kada je najpotrebnije, veliku ulogu imali su Nejmar i Mbape.
Brazilac je katastrofalnih 90 minuta poništio prvo pravovremenim ubacivanjem i asistencijom za Markinjoša pred sam kraj utakmice, čime je podigao samopouzdanje saigračima. PSŽ je na krilima kasnog izjednačenja krenuo u novi napad i odmah stigao do preokreta.
Nejmar je jednim dodavanjem "izmislio" šansu, Mbape asistirao do Šupo-Motinga, koji trese mrežu i ruši snove Atalante.
Inače, nekadašnji igrač Santosa i Barselona napravio je čak 16 driblinga na ovom susretu, čime je izjednačio rekord elitnog takmičenja koji je do sada sam držao Lionel Mesi.
Parižani su konačno prošli četvrtfinale i sada čekaju pobednika meča Lajpcig – Atletiko Madrid.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PSŽ preokretom za tri minuta do polufinala LŠ

Izvor: Beta, 12.Avg.2020

Fudbaleri Pari Sen Žermena prvi su polufinalisti završnog turnira Lige šampiona, pošto su večeras u Lisabonu pobedili Atalantu sa 2:1.Atalanta je povela u 27. minutu golom Marija Pašalića i čuvala je tu prednost sve do 90. minuta kada je prvak francuske stigao do preokreta za samo tri minuta....

Nastavak na Beta...

Bergamo dočekao Atalantu kao šampiona

Izvor: RTS, 13.Avg.2020, 15:37

Fudbaleri Atalante, nakon eliminacije od PSŽ-a u četvrtfinalu Lige šampiona, vratili su se iz Lisabona u Bergamo, gde su ih dočekali brojni navijači. . Istorijska sezona za ekipu Atalante završena je na gorak način...Italijanska ekipa je bila daleko nekoliko minuta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.