Toronto dopustio produžetak i izgubio, Kavsi vode 1:0

Izvor: N1 televizija, 02.Maj.2018, 05:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toronto "dopustio" produžetak i izgubio, Kavsi vode 1:0

Klivlend Kavalirsi poveli su sa 1:0 u seriji četvrtfinala plej ofa NBA protv Toronta, "brejkom" i pobedom nakon produžetka 113:112.

Toronto je sve vreme meča imao prednost koja je išla i do +14. Klivlend je manjim serijama u više navrata spuštao zaostatak na pristojnih četiri ili pet poena. Najbliži je Klivlend preokretu bio u samoj završnici duela.

Klivlend je na tri minuta do kraja meča došao na poen zaostatka i uz nekoliko promašenih zicera Toronta, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ali i Kavsa ceo minut se rezultat nije menjao. Klivlend je propustio nekoliko prilika u tom periodu da prvi put na meču dođe do vođstva, a u Torontu niko nije uspevao da pogodi i na taj način preuzme odgovornost.

#CavsRaptors Game 1: ✅#WhateverItTakespic.twitter.com/Uf50d8jhaN

Ibaka je šutirao za tri poena, na 1:42 do kraja, a Lebron Džejms napravio je faul i dobio ličnu grešku jer se Ibaka u doskoku dočekao na njegovu nogu. Nakon deset promašaja na obe strane u minut i po završnice, Ibaka je sa linije za slobodna bacanja na kojoj se našao prvi put u meču doveo Toronto na +4.

Džejms je držao Klivlend u meču pogotkom nakon Ibakinih slobodnih bacanja, ali je u narednom napadu Kevin Lav napravio nepromišljen faul udarivši laktom u glavu Derozana, a sudije su nakon proveravanja snimka odlučile da se igra nastavi bez slobodnih bacanja.

Na 19 sekundi do kraja Džejms je novim pogotkom doneo Kavsima izjednačenje - prvo u ovom meču. Toronto iz tri pokušaja nije uspeo da ubaci loptu u koš, a Klivlendu je ostalo šest desetinki da pokuša da dođe do pobede nakon tajm auta, ali Lebron nije uspeo da pogodi i meč je otišao u produžetak.

Klivlend je prvi put poveo trojkom Kajla Korvera na startu produžetka i sada je Toronto bio tim koji "juri" rezultat, a Smit je Klivlend doveo na +4. Torontova kriza nije prolazila, a Kavsi su pogađali praktično sve u produžetku. U finišu meča Toronto je promašio 15 od 16 šuteva, uključujući tu i promašaje u prva tri minuta produžetka.

TT has your back, @KingJames. #WhateverItTakespic.twitter.com/uJFC1ghSdh

Kada je izgledalo da će sve biti gotovo, Kavsi su počeli da promašuju i na 16 skundi do kraja produžetka Toronto je uz poen zaostatka došao u priliku da reši meč u svoju korist ali je Vanvlit promašio šut za pobedu.

Klivlend je do prve pobede u seriji predvodio Lebron Džejms uz novi tripl - dabl 26 poena, 11 skokova i 13 asistencija. Džejar Smit ga je pratio sa 20 poena, a Kajl Korver postigao je 19.

Demar Derozan je postigao 22 poena, a Jonas Valančijunas je zabeležio dabl - dabl sa 21 poenom i isto toliko skokova. Kajl Lauri je postigao 18 poena uz 10 asistencija.

Sledeći meč igra se 4. maja.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

KAVSI POVELI: Toronto dopustio pridužetak i izgubio od Klivlenda

Izvor: Kurir, 02.Maj.2018

Košarkaši Klivlenda poveli su sa 1:0 protiv Toronta u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.