Top 10 pojačanja ove sezone u Premijer Ligi

Izvor: UživoFudbal.com, 21.Jan.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 10 pojačanja ove sezone u Premijer Ligi

Top 10 pojačanja sezone.

Petr Čeh je odigrao odlično na zadnjoj utakmici protiv Stouka i pomogao svojoj ekipi da se vrati na lidersku poziciju, ali da li je golman “Tobdžija“ i najbolje pojačanje ove sezone?

Arsen Venger je doveo bivšeg Čelzijevog čuvara mreže za 10.000.000 funti prošlog leta a češki golman na 10 utamica nije primio gol – najveći broj u Premijer Ligi do sada. A da li je Čeh najveće >> Pročitaj celu vest na sajtu UživoFudbal.com << pojačanje, saznaćete u nastavku teksta, sudeći po poenima iz fantazi fudbala.

10. Glen Džonson (Stouk Siti)

Džonsonove šanse u Liverpulu su bile limitirane prošle sezone i na leto je prešao u Stouk posle isteka ugovora sa “Crvenima“. Ovaj potez mu se isplatio – Džonson je prvi izbor Marka Hjuza na poziciji desnog beka i pomogao je Džeku Batlandu da na devet utakmica ne primi gol, drugi nabolji učinak u ligi. Džonson je dodao i tri asistencije.

9. Dimitri Pajet (Vest Hem Junajted)

Jedna od najvećih zvezda ove sezone, Pajetov učinak bi bio još bolji da ga povreda nije primorala da odsustvuje nekoliko nedelja van terena. Vest Hem je platio više od 10.000.000 funti za bišeg igrača Marseja a on je zauzvrat postigao šest golova i zabeležio četiri asistencije.

8. Kristijan Benteke (Liverpul)

Liverpul je potrošio 32.500.000 funti na najboljeg igrača Aston Vile prošle sezone. Dok je krupni Belgijanac čas u, čas van Klopovih prvih jedanaest, postigao je šest golova, dve asistencije i tri zvanja igrača utakmice. Ali, s obzirom na visoku cenu koju je Liverpul platio za njega, Benteke će se potruditi da zacementira startno mesto u drugoj polovini sezone.

7. Entoni Marsijal (Mančester Junajted)

Najskuplje letnje pojačanje, Marsijal, doveden je iz Monaka za sumu koja može da dostigne 57.600.000 funti, momentalno je počeo da se isplaćuje na debiju protiv Liverpula sa svojim debitantskim pogotkom. Nakon te utakmice, Marsijal je postigao dva protiv Sautemptona. Ukupno na 16 mečeva na kojima je startovao, Marsijal je postigao pet golova i dodao tri asistencije.

6. Tobi Alderveireld (Totenhem)

Totenhem je pobedio Sautempton za potpis Belgijanca koji je prvu sezonu u Premijer Ligi proveo na pozajmici kod “Svetaca“. Alderveireld je postao jedan od najboljih igrača Totenhema i doneo sigurnost odbrani tima – na 22 utakmice, “Pevci“ su primili samo 18 golova. Tobi je takođe postigao dva gola i upisao još tri asistencije.

5. Rahim Sterling (Mančester Siti)

Sterlingov prelazak iz Liverpula u Siti je bio jedna velika drama, ali od njegovog transfera je postao ključni igrač Sitija. Sterling je postigao hettrik u prvom poluvremenu utakmice sa Bornmautom a ukupno zabeležio pet pogodaka uz tri asistencije i tri igrača utakmice.

4. Kevin De Brujne (Mančester Siti)

De Brujne je koštao Siti ogromnih 55.000.000 funti, samo 19 meseci pošto ga je Čelzi prodao Volfsburgu za 18.000.000. Međuti, Belgijanac je pokazao klasu ove sezone, postigavši pet golova i  dodavši još devet asistencija u Premijer Ligi. De Brujne je takođe pokupio naziv igrača utakmice u dva navrata, a očekuje se još više od dvadesetčetvorogodišnjeg igrača.

3. Andre Aju (Svonsi)

Posle 10 postignutih golova za Marsej prošle godine, malo ko je mislio da će novi igrač Svonsija, kojeg su doveli besplatno, da bude jedan od vodećih igrača u Premijer Ligi. Međutim, reprezentativac Gane je postigao četiri gola na prvih osam utakmica, uključujući pogotke protiv Čelzija, Mančestera i Totenhema. Aju je ukupno zabeležio sedam golova i tri asistencije do sada.

2. Petr Čeh (Arsenal)

Bivši golman Čelzija je postao ključni igrač Arsena Vengera u jurišu na titulu sa rekordom od 10 utakmica bez primljenog gola. Fantastični čuvar mreže je i tri puta bio igrač utakmice, poslednji put protiv Stouka u gostima.

1. Žoržinjo Vajnaldum (Njukasl Junajted)

Njukasl je odigrao dosta loše prvi deo sezone, ali nastupi Vajnalduma su svima zapali za oko. Pojačanje iz PSV-a je postigao spektakularna četiri gola u duelu sa Noričom i to mu je najbolj meč do sada. Vajnaldum je ukupno devet puta bio strelac, uz četiri asistencije, i bez konkurencije je najbolji igrač u polusezoni. Videćemo da li će pomoći Stivu Meklarenu u borbi za opstanak.

Nastavak na UživoFudbal.com...






Povezane vesti

Došao letos kao veliko pojačanje, a već napušta Čelsi?

Izvor: Sportske.net, 21.Jan.2016

Španski napadač želi da napusti Čelsi i da se vrati u svoju domovinu...Kako prenosi Mundo deportivo, Pedro Rodrigez nije zadovoljan u Londonu i spreman je da napusti Čelsi...Iako je letos stigao kao veliko pojačanje, odlično počeo sezonu, Pedro je vremenom pao u formi i daleko je od svog nivoa...Postigao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta UživoFudbal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta UživoFudbal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.