Tomićeve reči nisu za*ebancija, nego istina

Izvor: Sportske.net, 02.Jan.2019, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomićeve reči "nisu za*ebancija, nego istina"

Trener Zvezde od početka priča istu priču, ali sada stižu i rezultati. Da li je za vas to iznenađenje.

Kada se gleda "prolazno vreme", Zvezdino je odlično, kao i njenog trenera Milana Tomića, koji  priču ne menja ni posle sigurne pobede nad Limožom u prvoj utakmici Top 16 Evrokupa.

"Očekivao sam ovakvu utakmicu. Pre žreba sam želeo da prvu utakmicu igramo u gostima, jer je u Top 16 drugačije nego u prvom delu Evrokupa. Kad igrate prvu utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kod kuće, pritisak je na vama. Kad igrate u gostima, ako pobedite – super, ako ne – ništa. Tako je i Limož došao i igrao, dobro su šutirali za tri.

Sa druge strane, moj tim je igrao sjajno. Pitaćete me zašto. Prvo, zbog derbija protiv Budućnosti, gde smo se mnogo istrošili, pa Nova godina, gde nisu dobro spavali, sigurno nisu legli u ponoć, jer su ljudi i morali su nešto da slave i budu sa porodicama
", rekao je Tomić novinarima posle utakmice.

Zvezda je pobedila 83:71, iako je Limož u jednom trenutku bio blizu, ali je Zvezda "izvukla" meč, i to, uslovno rečeno, drugom petorkom: Čović, Davidovac, Perperoglu, Kešelj i Cirbes.

"Najveći problem u ovoj utakmici je energija. Igrači sa klupe su mnogo pomogli. Zato sam i rekao i pre sezone da je Zvezda tim, ne individualci. Mi samo kao tim možemo da uradimo nešto u Evropi", rekao je Tomić.

Ipak, neki od ovih igrača nikada nisu bili toliko dugo i zajedno na parketu...

"Ni protiv Budućnosti nije igrala petorka Lazić i Perperoglu, pa su odigrali poslednju četvrtinu protiv Budućnosti", prekinuo je Tomić za trenuta.

Novinar je potom pitanje "koliko će vam biti lakše da igrate Evrokup, sada posle ovoliko pobeda u ABA?", ali Zvezdin trener priču nije menjao.

"Od rekorda niko nije dobio ništa u životu. Još sam vam ranije rekao da smo jedne sezone sa Olimpijakosom imali 25 uzastopnih pobeda, postavili smo rekord, a ništa nismo osvojili. Neuspešna sezona. Ne jurimo nijedan rekord i nećemo da se opuštamo u ABA, jer ABA nije gotova, a ovaj tim nema iskustvo da se opusti", rekao je Tomić.

Novinari su zamolili trenera da prokomentariše dobru igru Marka Kešelja, koga je "sačekao" da se vrati u formu, kao i Čovića, koga dugo nije bilo i Boriše Simanića koji je počeo da igra sjajno, ali trener nije hteo samo njih da ističe.

"Nije samo Marko, imam poverenje u svih 15 igrača. Ja sam ih izabrao letos i kad imaš 15 igrača u ekipi, svako treba da pomogne. Marko je odigrao dobro, Boriša dobro igra poslednjih nedelja...Filip posle povrede, pa je bio bolestan... To su sve moji igrači i ja ih podržavam, ali oni moraju da budu spremni svakog dana i da budu spremni da treniraju 100 odsto", rekao je Tomić.

Letos niko nije znao šta da očekuje od Tomića i ove Zvezde, ali stvari sada stoje sjajno za crveno-bele, dok se sve trenerove priče o celom timu i poverenju u igrače ostvaruju. Javnost nije znala šta da očekuje, a Tomić?

"Vraćamo se na letošnju izjavu da je bolje pobediti nego izgubiti. Tada niko nije znao šta će biti. Kad počinje sezona daj bože da znamo na kom mestu ćemo biti. To što vam ja pričam nije zajebancija, nego istina. Zvezda treba da igra svaku utakmicu 100 odsto i nikada ne treba da se opušta i to je jedini način da se uradi nešto dobro. Dokle ćemo dogurati, to ćemo da vidimo", rekao je Tomić.

U prvom delu niste igrali dobro u gostima, da li je sada vreme da se iskupite za prvi deo?

"Ja kao trener i moji igrači i Zvezda ne živimo od prošlosti. Breša je prošla, Andora je prošla…ko još? Ulm? Ja sam zaboravio sa kim smo igrali. Mi živimo u sadašnjosti, ne u prošlosti", rekao je Tomić.

Novinari su pitali i trenera o povredama. On je odgovorio, ali je primetio da bi voleo da se priča o lepim stvarima, a ne o igračima kojih nije bilo. Faje ima problema sa skočnim zglobom već dve nedelje, Dobrić je bio bolestan i nije dovoljno trenirao, a Radanov i Faje su takođe bili bolesni.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.