Tomić pred Makabi: Idemo u Tel Aviv da pobedimo

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić pred Makabi: Idemo u Tel Aviv da pobedimo

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić pred meč trećeg kola Evrolige protiv izraelskog Makabija rekao je da će njegov tim u Tel Avivu pokušati da napravi iznenađenje i pobedi favorita. Meč između Makabija i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20 sati u Tel Avivu.
"Makabi je svake godine u Evroligi. Znate koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je teško igrati u toj hali, 12.000 navijača, trener Sferopulos prethodnih dana je pozivao njihove pristalice da naprave dobru atmosferu. Vrlo kvalitetan tim sa dosta proverenih imena iz NBA i iz Evrolige, tu je Vilbekin, igrači koji mogu i da kreiraju i da daju poene. S druge strane, imaju i svoje mane u igri u oba pravca, spremamo se za utakmicu u kojoj su favoriti, ali ne idemo da odigramo tamo tek da se pojavimo, već da pobedimo", rekao je Tomić za klupski sajt.

Makabi je startovao sa dva tesna poraza od Himkija i Reala na gostovanjima, a Tomić ističe da će ih to dodatno motivisati da se pred svojim navijačima pokažu u pravom svetlu.
"Dva poraza koja su zabeležili na startu kao gosti su sigurno motiv više, obe utakmice koje su odigrali, odigrali su dobro. To je evroligaška ekipa koja ima svoj cilj da ide najmanje u Top 8, možda i na fajnal-for. Imaju dva poraza imaju i veliki pritisak, ali ponavljam, idemo da ih iznenadimo, da kontrolišemo 40 minuta utakmicu. Perperoglu je imao manju povredu kolena, trenirao je u utorak prvi put i očekujem da bude sve u redu", rekao je trener crveno-belih.
Kapiten Branko Lazić istakao je Zvezda mora da kontroliše ritam od početka i da ne dozvoli brzu igru i da je cilj da zaustave plejmejkera Skotija Vilbekina.
"Moramo da kontrolišemo ritam utakmice, da ne dozvoljavamo brzu igru i tranziciju, na prvom mestu Vilbekin ima najveća prava. Ako njega zaustavimo, uradili smo veliki deo posla. Naravno, tu su i svi ostali vrlo kvalitetni igrači, ali pominjem njega, jer je glavni pokretač ekipe. Krenuli su sa dva poraza, imaće veliku želju. Kod kuće žele da poprave utisak i sigurno da će želeti da iskoriste domaći teren. Ne idemo tamo tek da se pojavimo, već da odigramo sa željom i energijom da pobedimo", rekao je Lazić.
Meč između košarkaša Makabija i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20 sati u Tel Avivu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tomić: Makabi je pod pritiskom, idemo u Tel Aviv da ga iznenadimo

Izvor: 011vodič.com, 16.Okt.2019

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da želi pobedu protiv Makabija, koji ima pritisak posle dva poraza na početku Evrolige. Crveno-beli igraju u četvrtak u Tel Avivu meč 3. kola elitnog takmičenja.. Kvota u MaxBetu na trijumf Crvene zvezde protiv Makabija je 4.30.. – Makabi...

Nastavak na 011vodič.com...

Poštuj vrline, koristi mane Makabija

Izvor: Danas, 17.Okt.2019, 08:13

U rezultatski nezahvalnom trenutku, košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Tel Aviv gde će večeras odigrati meč 3. kola Evrolige (20.05). Članak Poštuj vrline, koristi mane Makabija se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.