Tomić: Za derbi je potrebna pamet u oba pravca

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić: Za derbi je potrebna pamet u oba pravca

Pred večiti derbi u kom u subotu od 17 časova igraju Partizan i Crvena zvezda trener crveno belih Milan Tomić napominje da je za ovaj meč potrebna maksimalna koncentracija i da borbenost bude na 120 odsto.

Prvi ovosezonski derbi Crvena zvezda dočekuje posle poraza od Andore u Evrokupu. To je četvrti uzastopni poraz za Zvezdu u tom takmičenju, pa će izabranici Milana Tomića probati da nađu novi zamajac za sezonu pobedom nad večitim rivalom. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

 "Derbi je specifična utakmica, ali mi znamo koji je naš cilj u ovom meču. Sigurno da je potrebno da se u subotu odigra borbeno, ali sa puno pameti, u oba pravca, u odbrani i u napadu. Igramo na strani, pred njihovom publikom, ponavljam potrebno je da odigramo angažovano, borbeno sa 120 posto, ne 100 posto, a koncentracija mora da bude na maksimalnom nivou", kaže trener Zvezde Milan Tomić koji može da računa na sve igrače.

"Prvi derbi u novoj sezoni, igraćemo ga kao gosti, ali ta činjenica vrlo često u ovakvim mečevima nije bila presudna, već su odličivali neki drugi detalji. Ono što je za nas važno, je da odigramo našu igru i ponovimo neke dobre utakmice u kojima smo pokazali šta možemo. Preduslov za to je da odigramo čvrsto u odbrani, sa maksimalno koncentracijom i pridržavajući se plana iz svlačionice. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč nakon povratka iz Andore i očekujem dobru utakmicu", kaže kapiten Crvene zvezde Branko Lazić.

Partizan i Zvezda su do sada odigrali 36 mečeva u ABA ligi. Zvezda je dobila 16 mečeva, a Partizan 20.

Naredni večiti derbi je na programu u subotu od 17 časova u hali "Aleksandar Nikolić". Domaćin prvog ovosezonskog derbija je Partizan.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.