Izvor: Politika, 16.Mar.2014, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomaševićeva treći put treća

Bronza u bacanju diska na Zimskom kupu Evrope osvojena sa 59,26 m. – Kolašinac ispod sopstvenih očekivanja (19,95 m)

 Iako je na internet strani 10. zimskog kupa Evrope u bacačkim disciplinama, koje je održano u Lieriji, dugo stajalo da je Dragana Tomašević osvojila prvo mesto u bacanju diska s novim državnim rekordom od 67,26, naša rekorderka je treći put na ovim takmičenjima osvojila bronzanu medalju.

Državni rekord i dalje ostaje 63,63 m, jer je Tomaševićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << do najnovije bronze stigla hicem od 59,26 metara, a njen rezultat iz pete serije od 57,26 m upisan je u listu kao 67,26 – dovoljno da se ljubitelji atletike kod nas dovedu u zabludu i obraduju, a medijima su stizale i uobičajene čestitke državnih funkcionera upućene našoj reprezentativki povodom velikog trijumfa...

Prvo mesto osvojila je svetska vicešampionka Francuskinja Melina Rober-Mišon sa 64,20 m, a srebro je bivšoj pripalo svetskoj juniorskoj prvakinji Nemici Ani Rih sa 63,21 m.

– Ovo mi je prvi nastup posle Svetskog prvenstva u Moskvi prošlog leta. celu zimu sam dobro trenirala, ali u takmičenje sam ušla stegnuta, što se i videlo po hicima. Prvi hitac sam išla na sigurno, sledeća dva sam poslala u mrežu i tek u četvrtoj seriji sam ličila na sebe. Ipak, zadovoljna sam počekom sezone u kojoj mi je glavni cilj Prvenstvo Evrope u Cirihu – rekla je Dragana Tomašević.

Asmir Kolašinac nije uspeo da da se, posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Sopotu, u Lieriji ohrabri dobrim rezultatom.

Evropski prvak u dvorani u prvoj seriji bacio je kuglu 19,95 m i tu stao. Imao je još dva slabija rezultata (19,85 m i 19,75 m) i ti prestupa pa je zauzeo šesto mesto.

Pobedio je, neočekivano, Rus Aleksandar Lesnoj s novim ličnim rekordom i rekordom ovog takmičenja od 21,23 m. Prethodni lični rekord bio mu je 20,60 m! Drugi je bio Marko Fortes sa 21,21, a treći Bugarin Georgi Ivanov sa 20,59 m. Ispred Kolašinca bili su još Rus Maksim Sidorov (20,37) i Španac Borha Vivas (20,04).

– Nažalost posle Sopota sam se „izduvao”. Jako sam trenirao ove zime što dokazuje i novi državni rekord u dvorani od 20,67. Bio sam spreman i za bolji rezultat, ali se kockice nisu složile. Sada je vreme za malu pauzu, a onda krećem s pripremama za Evropsko prvenstvo – izjavio je za sajt ASS Asmir Kolašinac.

----------------------------------------------

Ristić ponovo rekordno

Milan Ristić je na Univerzitetskom prvenstvu SAD (NKAA) drugi put u manje od mesec dana popravio državni rekord na 60 m s preponama. Novi rekord je 7,67 sekundi i Ristić ga je postigao u kvalifikacijama, dok je u finalu zauzeo šesto mesto sa za stotinku slabijim rezultatom – 7,68 sekundi.

Ž. B.

objavljeno: 16.03.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.