Tomašević i Jao Ming u Šangaju, postignut dogovor!

Izvor: Sportske.net, 10.Nov.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomašević i Jao Ming u Šangaju, postignut dogovor!

Kinezi ugostili delegaciju iz Košarkaškog saveza Srbije.

Generalni direktor Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević gostovao je u Šangaju gde se sastao sa predsednikom Košarkaškog saveza Kine Jaom Mingom, a tom prilikom je dogovorena intenzivnija saradnja dve košarkaške federacije.

Saradnja će se bazirati na mogućnost zajedničkih treninga mlađih selekcija, razmenu trenera, iskustava, prenošenja znanja kineskim trenerima, povećanju broja sponzorskig >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ugovora...

"U Kini sam boravio na poziv Jao Minga, jer smo još za vreme svetskog prvenstva pričali o mojoj poseti kineskoj federaciji i njemu lično. Ming je želeo da budem specijalni gost na utakmici koja je otvorila sezonu, između ekipa Dong Guana, prošlogodišnjih šampiona, i Šen Janga, prvaka od pre dve godine. Rado sam prihvatio poziv, tako da smo zajedno gledali utakmicu i posle toga imali vremena za sastanak. Pričali smo o zajedničkoj saradnji i gde je istaknuto da postoji ogroman prostor za napredak njihove federacije i košarke. Savetovao sam im da se okrenu više ka evropskoj košarci, pre svega ka Srbiji, i da u većoj meri koriste naše znanje i iskustvo. Posebno može da nam na ruku ide i činjenica da trenutno nisu u najboljim odnosima sa NBA, i to je sjajna prilika koju mi treba da iskoristimo, pogotovo što mislim da je evropska košarka njima sličnija i mnogo bliža nego američka", kazao je Tomašević, prenosi Sport klub.

"Jao je jako važan i uticajan čovek u kineskom sportu, verovatno je jedan od najpoznatijih Kineza u poslednjih par decenija. Na svakom koraku se oseća ta njegova popularnost. Na primer, na utakmici koju smo zajedno gledali bilo je prisutno više od 10 hiljada ljudi i svi su želeli da naprave selfi sa njim. Mislim da je on svoju popularnost u potpunosti stavio u službu razvoja kineske košarke. U isto vreme, ta bliskost koju Kinezi kao narod imaju prema nama i našoj zemlji se prenela i na njega. Nas dvojica se poznajemo još iz igračkih dana, igrali smo jedan protiv drugog nekoliko puta, a sada smo se i prisetili tih susreta u reprezentativnom dresu. Bilo je zaista dosta tema, a razgovarali smo i o mogućnosti da iskoristimo dobru saradnju koju imaju predsednici naših zemalja i da eventualno prilikom nekog njihovog sledećeg sastanka budemo prve federacije iz oblasti sporta koje će potpisati protokol o saradnji", smatra generalni direktor srpskog saveza.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.