Tomašević: Medalja je najvažnija

Izvor: B92, 12.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomašević: "Medalja je najvažnija"



Atletičarka Srbije Dragana Tomašević izjavila je u nedelju da je srećna što je osvojila medalju u bacanju diska na Univerzijadi u Bangkoku, kao i da joj nije važno što je "samo bronzana". "Srećna sam što sam osvojila medalju, jer je to najvažnije. Nema veze što je ponovo bronzana, kao pre dve godine u Izmiru. Učestvovaću i na Univerzijadi 2009. u Beogradu i videćemio šta ću tada da uradim", rekla je Tomaševićeva novinarima u Bangkoku.

Tomaševićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u drugoj seriji bacila disk 56 metara i 82 centimetara, a pljusak zbog koga je takmičenje bilo prekinuto 15-minuta, sprečio je da napravi još bolji rezultat.

Prvo mesto pripalo je Jarelis Barios Kastaneda iz Kube, koja je bacila disk 61,36 m, a drugo mesto Deni Samujels iz Australije sa rezultatom 60,47 m.

Bronza Tomaševićeve je druga medalja za Srbiju na Univerzidai, pošto je u subotu strelac Milenko Sebić osvojio srebro u trostavu.

U trci na 1.500 m Marina Munćan je bila peta (4.12:56), a Sonja Stolić deveta (4.19:39).

Stonoeniserke Gabrijela Feher, Ana Marija Erdelji i Eva Tapai, u ekipnoj konkurenciji poražene su u četvrtfinalu od selekcije Koreje sa 1:3. Pre toga, one su pobedile poslednjeg protivnika u Grupi 4 - Kanadu sa 3:1.

Teniser Aleksandar Grubin pobedio je u trećem kolu turnira Borisa Tatara iz Mađarske sa 2:0 (6:3, 6:2), dok je Vanja Ćorović izgubila od Stanislave Stroženske iz Slovačke sa 0:2 (1:6, 2:6).

U disciplini vazdušna puška strelci nisu zabeležili zapažene rezultate. Najbolji je bio Nikola Daunović koji je zauzeo 29. mesto, dok je Stefan Višekruna bio 30, Milenko Sebić 36.

U ženskoj konkurenciji u disciplini puška - trostav, Andrea Arsović bila je 30, Ivana Šćepinski 46, a Bojana Biserčić 50.

U plivanju, Ivan Zgomba je u disciplini 100 m leptir bio 54, a Igor Beretić 43. Plivačica Danijela Djikanović zauzela je 32. mesto u disciplini 100 leđno.

U tekvondou Stevan Rašić u kategoriji do 62 kg završio je takmičenje u četvrtfinalu. On je danas pobedio Nemca Janisa Dakosa, zatim u osmini finala Francuza Žodi Bojea, a onda je izgubio od Iranca Sajeda Sajadija.

U kategoriji do 58 kg Ninoslav Babić je izgubio u osmini finala od Iranca Abaza Šeikija, dok je u kategoriji do 55 kg takmičarka Srbije Tanja Tanacković izgubila u osmini finala od Marije Kolesnik.

Univerzijada u Bangkoku završava se 18. avgusta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.