Tomas Dresen završio karijeru

Izvor: B92, 19.Jan.2024, 00:53

Tomas Dresen završio karijeru

Nemački skijaš Tomas Dresen saopštio je da je završio karijeru u 30. godini zbog dugotrajnih posledica povreda.

Dresen je ostvario pet pobeda u Svetskom kupu, svih pet u spustu. Najbolji plasman u karijeri mu je drugo mesto u generalnom plasmanu spusta 2020. godine.

Nemačka novinska agencija DPA prenela je da će se Dresen poslednji put takmičiti u subotu u spustu u Kicbilu.

Skijaški savez Nemačke saopštio je da se Dresen povlači, ali u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije precizirano kada će to biti.

Prvu pobedu u karijeri u Svetskom kupu ostvario je 2018. godine u Kicbilu i tada je bio prvi nemački skijaš koji je pobedio na toj stazi još od 1979. godine. Poslednji put trijumfovao je 2020. godine na stazi Salbah Hinterglem.

Ove sezone najbolji rezultat mu je 18. mesto u superveleslalomu u Val Gardeni prošlog meseca.

Tokom karijere imao je problema sa povredama, a rekao je da su problemi sa kolenom, uključujući i pokidane ligamente na stazi u Biver Kriku 2018. godine, doprineli da više ne bude konkurentan.

"Poslednje dve godine sam zaista sve pokušao i uradio sam sve što sam mogao da ponovo učestvujem u skijaškim trkama, ali moram da priznam da mi te okolnosti više nemaju smisla. Ova odluka je za mene bila teška pošto sam, sa jedne strane mnogo uložio u sport i u svaku rehabilitaciju, a sa druge strane skijanje je moja strast zbog koje sam se osećao ispunjeno", naveo je Dresen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.