Tom Brejdi kupio Birmingem: Znam par stvari o pobeđivanju VIDEO

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 11:19

Tom Brejdi kupio Birmingem: Znam par stvari o pobeđivanju VIDEO

Živa legenda američkog sporta Tom Brejdi postao je manjinski vlasnik engleskog fudbalskog kluba Birmingem.

Proslavljeni igrač američkog fudbala Tom Brejdi postao je manjinski vlasnik Birmingema, saopštio je danas engleski fudbalski klub na zvaničnom sajtu.

Brejdi (46) je kupovinom odredjenog broja deonica postao manjinski suvlasnik engleskog drugoligaša i odmah je dobio funkciju predsednika Savetodavnog odbora kluba.

Brejdi se smatra jednim od najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrača američkog fudbala svih vremena, jer je čak sedam puta osvajao NFL titulu što je rekord u američkom fudbalu.

Birmingem je poslednji put u Premijer ligi igrao u sezoni 2010/11, kad je osvojio Liga kup pobedom nad Arsenalom u finalu, a zatim se preselio u niži rang i za 12 godina ne samo da nije uspeo nijednom da udje u englesku elitu, već je često bio pred ispadanjem u treći rang.

U julu ove godine većinski vlasnik kluba je postao Tom Vagner koji je kao dugoročni cilj postavio finansijsku konsolidaciju i povratak kluba u Premijer ligu.

"Evo o čemu se radi, zvanično pristupam Birmingem Sitiju i možda se pitate šta ja to znam o engleskom fudbalu. Samo ću vam reći da sam mnogo toga naučio i da znam par stvari o pobeđivanju pa verujem da ću to dobro preneti i znam da uspeh počinje kada počneš da radiš onda kada niko ne gleda", rekao je Brejdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.