Tim od 100 miliona evra  Njukasl kupio Taunzenda

Izvor: B92, 26.Jan.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim od 100 miliona evra " Njukasl kupio Taunzenda

Ekipa Njukasla nastavlja da se pojačava ovog januara, stiže i reprezentativni krilni napadač Andros Taunzend.

"Svrake" su dogovrile transfer sa Totenhemom vredan 12 miliona funti za 24-godišnjeg igrača koji je ove sezone samo tri puta nastupio u Premijer ligi, kao rezerva.

Taunzend, koji je deset puta igrao za "Gordi Albion", treće je pojačanje Njukasla ove zime, nakon Džondža Šelvija i Anrija Savea.

Ponikao je u Totenhemovoj fudbalskoj akademiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a išao je na devet pozajmica pre nego što je postao otkrovenje sezone 2013/2014.

Ove sezone je dobio šansu samo tri puta, dva puta u Ligi Evrope i jednom u Ligi kupu, a u oktobru je izvačen iz tima zbog sukoba sa kondicionim trenerom Nejtanom Gardinerom.

U utorak je na tviteru objavio sliku iz automobila kako napušta Totenhemov trening centar uz poruku "Emotivno, 16 godina".

Zaključno sa Taunzendivim transferom, Njukasl je ove sezone potrošio oko 100 miliona evra na pojačanja (Aleksandar Mitrović 18,5, Žoržinjo Vajnaldum 20, Florijan Tovan 18,3, Džondžo Šelvi 16, Šansel Mbemba 12, Anri Save 6), a nalazi se u zoni ispadanja posle 23 kola Premijer lige.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.