Tim Dankan ide u penziju, Pau Gasol je novi centar Sparsa!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jul.2016, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim Dankan ide u penziju, Pau Gasol je novi centar Sparsa!

Ljubitelji NBA lige u jednom danu dobili su dve neverovatne vesti. Prvo je Kevin Durent objavio da prelazi u Golden Stejt, da bi nekoliko sati kasnije nekoliko pouzdanih novinara objavilo da se legenda San Antonio Sparsa Tim Dankan oprašta od igranja košarke, da bi odmah bilo bojavljeno i da se Pau Gasol priključio Sparsima.

Jahu je objavio da je nekoliko izvora, što timskih rukovodilaca, što bliskih prijatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Dankana, potvrdilo da je dankan čvrsto odlučio da se povuče i da bi to uskoro i trebalo da objavi i zvanično.

Dankan je pet puta osvajao NBA prsten, tri puta je bio MVP finala i dva puta MVP regularnog dela sezone.

Tokom karijere je beležio prosečno 19 poena, 10,8 skokova. Prethodne sezone je imao mnogo problema sa povredama i često nije bio na parketu, ili mu je minutaža bila redukovana.

GASOL DOLAZI KAO ZAMENA ZA DANKANA

Pau Gasol je prihvatio ugovor sa Sparsima na dve godine za koji će dobiti 30 miliona evra, to je i definitivno potvrđeno.

A new home for Pau Gasol. pic.twitter.com/2R8dMQzrQN

— Bleacher Report (@BleacherReport) July 4, 2016

Gasolu je istekao ugovor sa Čikago Bulsima, bio je slobodan agent i odlučio se za saradnju sa Gregom Popovičem.

Španac bi naredne sezone mogao da bude saigrač Bobana Marjanovića, kome su Sparsi ponudili reprezentativni ugovor vredan 1,5 miliona evra.

Ukoliko ga Bobi prihvati, Sparsi će imati evropski tandem na centru, a pitanje je koliku će minutažu Bobi imati u tom slučaju, pošto je Dankan zbog povrede često propuštao mečeve, a Gasol će sasvim sigurno biti prva opcija Grega Popoviča.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Tim Dankan ide u penziju?

Izvor: B92, 05.Jul.2016, 08:26

San Antonio Sparsi su prošlog leta počeli da se prilagođavaju penzionisanju Tima Dankana dolaskom Lamarkusa Oldridža, da li je Pau Gasol konačni korak? U međuvremenu, mediji navode da je Dankan već obavestio zvaničnike kluba i saradnike da bi uskoro mogao da ozvaniči povlačenje sa košarkaškog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.