Izvor: MozzartSport.com, 24.Avg.2020, 12:28

Tijago Silva će biti treće od pet Čelsijevih pojačanja

Brazilac dogovorio ugovor na godinu dana

Tijago Silva nije uspeo da kao kapiten podigne pehar Lige šampiona na oproštaju od Pari Sen Žermena. Brazilski as je posle osam godina stavio tačku na karijeru na Parku prinčeva, a naredna stanica će mu biti Čelsi.

Brojni mediji javljaju da je Silva sve dogovorio oko jednogodišnjeg ugovora sa Plavcima i da se čekao samo kraj Lige šampiona.

Brazilskom štoperu je istekao ugovor sa Svecima prema >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kojem je zarađivao ogromnih 9.000.000 evra godišnje. PSŽ mu nije ponudio nastavak saradnje i pre nekoliko meseci je postalo jasno da sledi rastanak. Od tada se Silva dovodio u vezu sa mnogim klubovima. Njegova želja je bila da se vrati u Milan, ali Rosoneri nisu imali takve planove. Zvao ga je Karlo Ančeloti u Everton, Simone Inzagi mu je nudio mesto u Laciju, Fjorentina je izašla pred njega sa dvogodišnjim ugovorom vrednim 4.000.000 evra po sezoni, ali je mimo svih očekivanja postigao dogovor sa Čelsijem.

Poznata je Čelsijeva politika da ne dovodi iskusne igrače starije od 30 godina, ali je zbog Silve napravljen izuzetak. Kada su Brazilčevi agenti ponudili iskusnog asa Frenku Lampardu, on je zamolio Upravu da napravi izuzetak jer je dolazak Silve video kao sjajnu stvar. Čelsi je prošle sezone imao velikih problema sa odbranom koja je primila čak 21 gol više od šampiona Liverpula i imala najgori bilans od svih ekipa iz gornje polovine tabele.

Silva će biti treće pojačanje Plavaca ove sezone posle Tima Vernera iz Lajpciga i Hakima Zijeha iz Ajaksa, a očekuju se još dva. Čelsi radi na transferima Kaja Haverca iz Leverkuzena i Bena Čilvela iz Lestera koji će ih ukupno koštati između 150.000.000 i 200.000.000 evra.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.