Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 09:06

The Big Blue derby: Gde je šest, tu je i sedam

Australija: Sidnej u jednom od najznačajnijih okršaja na Petom kontinentu dočekuje Melburn Viktori

Do pre par godina su vodili velike bitke za australijski tron, u tekućoj kampanji su neprepoznatljivi. Sidnej i Melburn Viktori, dva najuspešnija nacionalna kluba, sukobljavaju se danas na Lihart Oval stadionu u Lilifildu, u sklopu zaostalog meča 13. runde A-lige (11.35). The Big Blue derbi, 55. po redu, pruža priliku domaćinu da se dokopa drugog mesta na tabeli, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dok gosti mogu da se odlepe sa dna tabele ako produže svoj nedavni niz na tri pobede iz četiri meča.

Ovaj derbi nazvan je The Big Blue jer je plava glavna boja kompleta dresova obe ekipe, a takođe je i australijski sleng za borbu ili takmičenje. Rivalstvo se pojavilo kao rezultat brojnih tesnih susreta između timova poslednjih godina i, naravno, zbog dugogodišnjeg rivalstva između Sidneja i Melburna, dva najveća australijska grada.

Timovi su se takmičili jedan protiv drugog u tri Grand finala. Sidnej je 2010. i 2017. pobedio sa 4:2 posle penala i nerešenog rezultata 1:1 u oba navrata, a 2015. godine je Viktori slavio sa 3:0.

11.35: (1,35) Sidnej (4,80) Melburn Viktori (7,50)

Situacija je danas bitno drugačija i rivali se nalaze na suprotnim stranama tabele. Nebesko-plavi brane titulu i polako hvataju ritam posle neubedljivih izdanja, dok je sastav iz Melburna najneprijatnije iznenađenje sezone. Kulminacija očaja sitgla je u vidu nedavnog debakla u gradskom derbiju od Melburn Sitija, kada su Građani trijumfovali sa 7:0, pošto su ranije u sezoni pobedili i sa 6:0. Bio je to šamar od kojeg obrazi još bride, a koštao je posla trenera Granta Brebnera.

Pošto je imenovan za privremenog kormilara, dok 14. maja funkciju zvanično ne preuzme Toni Popović, Stiv Kin je možda osećao da u uvodnoj utakmici protiv Vestern Sidnej Vonderersa nije imao mnogo toga da izgubi. Ipak, niko nije mogao da predvidi da će na debiju da pobedi i da će tom prilikom njegovi momci da daju pet golova za trijumf 5:4.

Sada se od bivšeg šefa Blekburna očekuje da ubrizga novi život u klub koji se još bori kako ne bi završio na dnu tabele. Ben Folami, pozajmljen od Ipsviča, postigao je prva dva gola u sezoni, a 21-godišnjaku bi Kin posle odličnog izdanja mogao da pruži više prilike.

Big Blue: Tuesday Edition ????

????: #SYDvMVC

⏰: 7.35PM AEST

????: @Foxtel, @kayosports

????: My Football Live app https://t.co/tlabbdFJIx#ALeague #BigBlue #SydneyIsSkyBlue #MVFC pic.twitter.com/d9bjxJm3uD

U ovoj fazi kampanje, Sidnej se nada da može više od četvrtog mesta na tabeli, posebno posle pet mečeva bez poraza tokom aprila. Međutim, tri uzastopna remija ostavila su stranu Stiva Korike da se bori da ostane u konkurenciji za prvo mesto tokom ostatka ligašog dela sezone.

Pošto je ispustio vođstvo u dva meča zaredom, Sidnej je sa minule subote bio u zaostatku dva gola protiv Sentral Koust Marinersa, da bi naposletku izvukao nerešen rezultat. Taj povratak pružio je Sidneju šansu da ostane u dobrom raspoloženju pred povoljan raspored tokom narednih nedelja.

Iako su nebesko-plavi postigli devet golova u poslednjih pet utakmica, Korika bi bez sumnje želeo da Bobo i Kosta Barbaruses poboljšaju učinak od šest pogodaka od početka sezone, kao i da srpski internacionalac Miloš Ninković bude na nivou iz prethodnog duela, kada je golom vratio Sidnej u život.

Sidnej je slavio na šest poslednjih derbija sa Viktorijem...

AUSTRALIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 13. KOLA

Utorak

11.35: (1,35) Sidnej (4,80) Melburn Viktori (7,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.