Težak dan za Zadar: Dejvis ispalio, Cedevita pobedila

Izvor: Mondo, 06.Okt.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak dan za Zadar: Dejvis "ispalio", Cedevita pobedila

Subota koju će u "Krešinom domu" hteti što pre da zaborave.

Foto: Guliver/Getty images/Kevin C. Cox

Subota je počela jednom teškom veću za Zadrane, a završava se drugom.

Kao prvo, Glen "Big Bejbi" Dejvis (32 godine, 206 centimetara) ipak neće igrati za KK Zadar, jer je u finišu pregovora nekadašnji NBA šampiona sa Bostonom shvatio da neće dobiti novca koliko je planirao i želeo.

Njegovim odbijanjem je nestala i mogućnost da on zaigra >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u derbiju protiv šampiona Hrvatske, u kojem su navijači još jednom dobili razlog za nervozu:

Zadar - Cedevita 85:95 (19:23, 18:21, 21:26, 27:25)

Ekipa Sita Alonsa je nakon poraza protiv Partizana "poravnala" svoj skor u ABA ligi na 1-1, trijumfom u meču koji je odigrala sa desetoricom igrača u rotaciji.

Iako je domaćin bio borben, favorit je ipak tokom drugog poluvremena mirno kontrolisao situaciju i vođstvom 66:80 u 33. minutu najavio miran kraj, koji se i dogodio.

Najbolji strelci Zagrepčana bili su Džastin Kobs sa 18 poena (i 7 asistencija) i Džejms Bel sa identičnim učinkom i odličnim procentima šuta za tri poena (5/6). Centar gostiju Avgusto Lima postigao je 12 poena i najčešće šutirao iz igre (6/13).

Sa druge strane, Zadar je posle neuspeha na gostovanju FMP-u izgubio i pred svojim navijačima, iako su se Kristijan Krajina (21 p), Domagoj Vuković (15 p), Lovre Bašić i Malkolm Grant sa po 12 poena trudili da ne bude tako.

Parovi 2. kola ABA lige  (svi prenosi na TV Arena sport na mts tv)

Zadar - Cedevita 85:95

Mega - FMP u toku

Partizan - Olimpija 21.00

u nedelju

Budućnost - Zvezda 19.00

Krka - Mornar 21.00

u ponedeljak

Cibona - Igokea

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.