Tesne pobede Kingsa i Hita, Sijetl 9-1

Izvor: B92, 20.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesne pobede Kingsa i Hita, Sijetl 9-1



Noć između petka i subote u NBA ligi obeležila je velika tuča u finišu meča Detroit - Indijana, koji je završen pobedom gostiju 97:82. Pre izbijanja haosa Pejsersi su bili ubedljivo bolji tim, a upravo je glavni akter incidenta Ron Arterst blistao. On je u prvoj četvrtini ubacio 17 poena (ukupno 24) a gosti su vodili sa 20 razlike na poluvremenu. Iako su Pistonsi u jednom trenutku prišli na 82:77, sačekala ih je serija trojki Kroužira i Džeksona, posle koje je meč prelomljen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Košarkaši Sijetla ostvarili su deveti uzastopni trijumf, pošto su bili bolji od Toronta 101:94. Domaći tim je imao prednost na poluvremenu, ali je u trećoj četvrtini vodeći tim lige preokrenuo i konačno dobio meč zahvaljujući odličnom Antoniju Denijelsu. Ponovo je svoj deo posla odradio i tandem Luis - Alen, a Vlada Radmanović pomogao je saigračima sa 9 poena.

San Antonio je posle slabe igre u tri četvrtine u poslednjoj počistio Seltikse za 92:84. Prvo poluvreme bilo je sporo i ne naročito interesantno, a u trećem periodu domaći tim je pojačao i odlepio se na 13 poena razlike. Međutim, kada je počela poslednja četvrtina izgledalo je kao da su na teren izašli potpuno drugi ljudi. Manu i Tim su pogađali kao da nema odbrane, dok su Pejton i Dejvis davali lopte u kontru i bez pritiska protivnika. Za pet minuta rezultat je preokrenut, a tri minuta pre kraja čak nije bilo neizvesnosti.

Arko Arena je opet odradila svoj deo posla, a Sakramento je pobedio Memfis 107:105. Blistao je Kris Veber sa sjajnim učinkom - 31p, 12s, 7a. Veliku podršku pružao mu je Majk Bibi, a Peđa Stojaković je postigao 17 poena, uz slab šut iz igre, ali odličan u svim ostalim kategorijama. U prvom poluvremenu domaćin je imao pristojnu prednost, ali su Grizliji odličnim nastupom u trećoj četvrtini (period 34-17) došli na korak od pobede posle 12 poraza u ovoj hali. Ipak, posle serije 12-1 Kingsi trojkom Stojakovića dva i po minuta pre kraja stiču +5, da bi posle uzbudljivog finiša stigli do petog trijumfa.

Amari Stodemajer ponudio je Lejkersima uvid u život posle Šeka - šampioni Zapada poraženi su u Arizoni sa 107:102, uprkos 12 poena viška iz prvog perioda. Stodemajer je bio sjajan pod oba koša, ubacio je 33 poena i dominirao u reketu. Ovo je treći uzastopni meč na kojem postiže 30+ poena, što nijedan igrač Sansa sa pozicija 4 i 5 nije ostvario još od Čarlsa Barklija (1995/96).

Majami Hit je ponovo igrao produžetke, a ovoga puta je bio bolji od Jute 107:105. Iako nema dileme ko je prva zvezda tima sa Floride, još manje je dileme ko je najbolji njihov igrač na početku sezone - Dvejn Vejd je popravio rekord karijere na 39 poena (23 u četvrtom periodu i produžetku), uključujući i šut preko Radže Bela uz zvuk sirene za konačnu pobedu, kao i dva bacanja za produžetak, sekund pred istek 48 minuta. Hit je dobio uprkos katastrofalnom izvođenju bacanja - očekivanih 2 od 10 za Šeka, ali i tragičnih 5 od 13 za ostatak tima minus Vejda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.