Terzić: Fudbalska liga 12 klubova

Izvor: B92, 22.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: "Fudbalska liga 12 klubova"



Od sledeće sezone naša fudbalska liga imaće 12 klubova, bez obzira na to da li će Crna Gora ostati u državnoj zajednici.

"To je odluka od letos i ne vidim zašto bismo nešto menjali. Ovo je definitivan stav FSS da se liga neće proširivati. Bilo bi potpuno nelogično širiti ligu ako se Crnogorci odvoje. Hteli smo da dobijemo na kvalitetu i zašto bi povećavali broj klubova ako se teritorija smanji", rekao je predsednik FSS Zvezdan Terzić.

Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se Crna Gora ne odvoji ligu će napustiti sedam klubova, ako ne bude tako elitno takmičenje napušta tri ekipe.

"Odlučili smo se za dvokružni sistem, pa plej of. Prvih šest klubova igraće za evro kupove a ostali će u borbu za opstanak".

Po sadašnjem plasmanu klubova (do 21. aprila) Super liga za sezonu 2006-07 izgledala bi ovako:

Sa Crnom Gorom: Crvena zvezda, Partizan, Voždovac, OFK Beograd, Vojvodina, Hajduk, Zeta, Budućnost BD, Zemun, Bežanija, Čukarički, Rudar

Bez Crne Gore: Crvena zvezda, Partizan, Voždovac, OFK Beograd, Vojvodina, Hajduk, Budućnost BD, Zemun, Bežanija, Čukarički, Borac, Smederevo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.