Na Preševu autobusi čekaju dva sata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2022, 06:17

Na Preševu autobusi čekaju dva sata

Auto-moto savez Srbije upozorava vozače da je uz letnje uslove vožnje i dobru prohodnost puteva sada ipak neophodna pažljivija vožnja zbog pojačanog saobraćaja na putevima van gradova.

AMSS upozorava i na izmene u režimu saobraćaja na pojedinim deonicama, pa tako navodi da će 28. jula da se odvijaju radovi na rehabilitaciji kolovoza u Ulici Račkog u naselju Petrovaradin zbog čega će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće regulisan semaforskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << signalizacijom.

Do 15. jula biće izmenjen režim saobraćaja na deonici Kruševac (Jasika) - Makrešane zbog radova i obezbeđenja gradilišta, a u okviru radova na izgradnji auto-puta E-761.

U zoni radova, saobraćaj će biti preusmeren na devijaciju sa desne strane u smeru ka Kraljevu, uz ograničenje brzine na 40 km/h. Alternativni putni pravac je Pojate-Makrešane - Dedina-Kruševac.

Do 1. avgusta na snazi je obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju deonice Gložan - Begeč. Alternativni put je Bačka Palanka - Gložan - Bački Petrovac- Planta - Futog.

Do 1. novembra zbog radova na održavanju leve kolovozne trake izmenjen je režim saobraćaja na deonici petlja Ub - petlja Lajkovac. U zoni radova za saobraćaj se zatvara izlaz na petlji Ub u smeru ka petlji Surčin Jug, a saobraćaj se odvija dvosmerno u desnoj kolovoznoj traci.

Od 21. juna izvode se radovi na redovnom održavanju tunela Predejane i Manajle na deonici Leskovac - Vranje. Radovi će se prvo izvoditi u desnoj cevi tunela Predejane u smeru ka Vranju, da bi se potom nastavili u desnoj cevi tunela Manajle.

Po završetku pranja desnih tunelskih cevi, prelazi se na kontra smer odnosno u levu cev tunela Manajle i Predejane. Produžavaju se do 15. jula radovi na rekonstrukciji kolovoza na deonici petlja Pojate - petlja Paraćin. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka u smeru Niš - Beograd, dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom u smeru Beograd - Niš.

Prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17:15 časova na putničkim terminalima vozila čekaju na graničnom prelazu Preševo, na izlazu i ulazu u zemlju 120 minuta. Teretna vozila čekaju na prelazima Horgoš i Batrovci 300 minuta, na Kelebiji 240 minuta, na Preševu i 120, a na prelazu Šid 360 minuta, dok autobusi na prelazu Preševo čekaju takođe 120 minuta prilikom ulaska i izlaska iz zemlje.

Radovi na deonicama nekih putnih pravaca

Na auto-putu E-75, petlja Beška-petlja Novi Banovci, u smeru Novi Sad-Beograd, od sutra do 7. jula u toku svetlog dela dana, radovi na košenju razdelnog pojasa, uz odvijanje saobraćaja voznom trakom, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Zrenjanin - Ečka do 15. jula radovi na pojačanom održavanju puta, uz naizmenično propuštanje vozila, regulisano semaforima.

Deonica Brnjica - Lazine, završeni su asfalterski radovi, saobraćaj se odvija normalno.

Ulica Račkog, u naselju Petrovaradin, do 28. jula radovi na rehabilitaciji kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila.

Slovac- Lajkovac, od 16. juna ispred mesta Lajkovac, od petlje Lajkovac do raskrsnice sa državnim putem II B reda broj 361, radovi na rehabilitaciji puta, uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će trajati naredna tri meseca ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Mustapić-Turija, do 31. oktobra radovi na rehabilitaciji puta, uz naizmenično propuštanje vozila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AMSS: Teretnjaci na prelazu Šid ćekaju i do šest sati

Izvor: Blic, 30.Jun.2022

Prema jutrošnjim informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza Srbije nema dužih zadržavanja dok se na teretnim terminalima najduže čeka na prelazu Šid, na izlazu, i to šest sati.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.