Teodosić: Ako dovedete stranca neću igrati za Srbiju!

Izvor: MVP.rs, 15.Maj.2015, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teodosić: Ako dovedete stranca neću igrati za Srbiju!

Plejmejker ima jasan stav o naturalizovanju igrača.

Često se vodi polemika o tome da li bi trebalo angažovati strance na deficitarnim pozicijama u nacionalnom timu, kao što to rade mnoge evropske zemlje. U Srbiji preovladava mišljenje, što su pokazale mnoge ankete, da to ne bi bilo dobro, a jedan od zastupnika takve teze je i jedan od najboljih srpskih košarkaša Miloš Teodosić.

"Ako bi Srbija odlučila da uzme stranca u reprezentaciju ja bih tog trenutka >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << prestao da igram za nacionalni tim. Ne bi me to zanimalo čak ni kao navijača, u tome ni na koji način ne bih želeo da učestvujem. Meni to nije normalno. Zna se šta je klub, a šta je reprezentacija. Ja bih uvek igrao sa onim što imam, bez obzira da li je to dovoljno za zlato, peto ili deseto mesto", rekao je popularni Teo za zagrebačke "Sportske novosti, a preneo "Mondo".

Isti stav Teodosić ima i kada su u pitanju stranci vrhunskog kvaliteta:

"Čak i da imamo priliku da dovedemo stranca sa kojim bismo sigurno bili prvaci ja to svejedno ne bih prihvatio. To nema smisla. Radi, stvori prave igrače, stvori pravu reprezentaciju pa sa njom osvoji medalju. A ne da se švercuješ sa nekakvim strancima koji nemaju veze sa tom zemljom", zaključio je srpski plejmejker.

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.