Teo Volkot završio karijeru

Izvor: B92, 18.Avg.2023, 09:31

Teo Volkot završio karijeru

Engleski fudbaler Teo Volkot odlučio je da završi profesionalnu igračku karijeru u 34. godini života.

Nekadašnji reprezentativac te zemlje je ovog leta napustio Sautempton u kom je ponikao, a nakon toga trenirao sa Redingom.

Ipak, za taj tim iz drugog ranga ostrvskog fudbala nije potpisao ugovor, pa se odlučio na kraj iako je navodno imao i ponudu Bornmuta.

Kao što je rečeno, Volkot je prve fudbalske korake pravio u dresu "svetaca" nakon čega je prešao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Arsenal 2006. godine gde je proveo narednih 12 pre odlaska u Everton. Sa "tobdžijama" je osvojio tri FA kupa i dva Komjuniti šilda.

Za ta tri tima je odigrao ukupno 563 utakmice i postigao 129 golova. Za reprezentaciju Engleske je upisao 47 nastupa i postigao osam golova. I dalje je najmlađi debitant u istoriji tog nacionalnog tima, nakon što je za njega talične 2006. godine ušao u igru protiv Mađarske sa samo 17 godina, dva meseca i 14 dana.

U prošloj sezoni, poslednjoj za njega, odigrao je 20 mečeva i postigao dva gola.

Na kraju ostaje samo pitanje, šta bi bilo da se nije toliko povređivao...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.