Tehnički direktor Mercedesa produžio ugovor

Izvor: B92, 19.Jan.2024, 00:55

Tehnički direktor Mercedesa produžio ugovor

Tehnički direktor Mercedesa Džejms Alison potpisao je novi višegodišnji ugovor sa tom ekipom Formule 1.

Alison je 2017. godine kao tehnički direktor došao u Mercedes, sa kojim je osvojio pet uzastopnih šampionskih titula u konkurenciji konstruktora.

Početkom nedelje direktor ekipe Toto Volf produžio je ugovor na tri godine.

"Apsolutno smo pre izazivači nego favoriti. Ipak, nadamo se da smo uradili dobar posao sa novim bolidom", rekao je 55-godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Alison, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je rekao da ima želju da nastavi da radi u Formuli 1 i da je produžetak saradnje bio instinktivan.

Mercedes prošle godine nije ostvario nijednu pobedu i to je prvi put od 2011. godine, dok je 2022. godine zabeležio jedan trijumf.

Alison je upitan o Mercedesovom izazovu da se vrati u vrh.

"Daleko od toga da je neprijatno biti u toj poziciji, sve dok je ekipa uverena da pravi ispravne poteze u pokušaju da ponovo postane sila na koju treba računati. Nadam se da je putovanje naviše strmo, snažno i bezbedno ali biće zabavno voziti kojim god tempom možemo da pružimo našim rivalima dobru borbu", naveo je Alison.

Volf je nedavno rekao da ekipa mora mnogo da radi kako bi sustigla Red Bul i te napore je uporedio sa usponom na Mont Everest.

"Mislim da je to prikladno poređenje. Everest je najteži izazov, ali i ipak nešto što nije nemoguće uraditi", dodao je Alison.

Volf je pohvalio Alisonovu posvećenost Mercedesu i rekao da je za njega bio ključni saveznik i sparing partner.

"Jednostavno rečeno, on je najimpresivniji tehnički lider u našem sportu. Njegov gladijatorski duh, zajedno sa znanjem, iskustvom i odlučnošću čine ga bez premca", rekao je Volf.

Mercedes je prošle sezone osvojio drugo mesto u šampionatu konstruktora, ali sa 451 bodom zaostatka za Red Bulom koji dominira poslednjih godina.

Nova sezona u Formuli 1 počinje trkom za Veliku nagradu Bahreina 2. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.