Tanjević završio karijeru

Izvor: MozzartSport.com, 14.Sep.2017, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanjević završio karijeru

On je jugoslovensku selekciju predvodio do srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 1981, sa Italijom je osvojio kontinentalno zlato 1999, a sa Turskom srebro na Svetskom prvenstvu 2010. godine

Iskusni košarkaški stručnjak Bogdan Tanjević podneo je ostavku na mesto selektora selekcije Crne Gore posle Evropskog prvenstva i završio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bogatu karijeru.

Tanjević (70) povukao se nakon eliminacije u osmini finala Evrobasketa i ubedljivog poraza od Letonije (100:68), potvrdio je Košarkaški savez Crne Gore.

On je dve godine proveo na klupi crnogorskog tima i završio svoj četvrti selektorski angažman, nakon što je vodio reprezentaciju Jugoslavije, Italije i Turske.

Tanjević je jugoslovensku selekciju predvodio do srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 1981, sa Italijom je osvojio kontinentalno zlato 1999, a sa Turskom srebro na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Velike uspehe beležio je i na klupskoj sceni, sa Bosnom je bio prvak Evrope, a trenirao je i Kasertu, Trst, Olimpiju iz Milana, Limož, podgoričku Budućnost, Asvel, Virtus iz Bolonje i Fenerbahče sa kojima je osvajao titule šampiona Jugoslavije, Italije, Francuske i Turske.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.