Tajfun i Rogaška za titulu u Sloveniji!

Izvor: MVP.rs, 20.Maj.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajfun i Rogaška za titulu u Sloveniji!

Nekoliko velikih iznenađenja se dogodilo u Temalah ligi.

U 24. sezoni, koliko postoji, najbolja liga Slovenije će dobiti drugog šampiona koji se ne zove Union Olimpija ili Krka. Dominaciju ova dva tima uspeo je da prekine samo Helios u sezoni 2006/07, a sada će to učiniti Tajfun ili Rogaška.

Ekipa Tajfuna je sa 2-0 u seriji eliminisala petostrukog uzastopnog šampiona, Krku, dok je Rogaška do finala stigla preko Grosuplja i Heliosa, koji je u četvrtfinalu eliminisao >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Union Olimpiju.

Ipak, tim iz Novog Mesta će i naredne sezone nastupati u ABA ligi, jer je zauzeo prvo mesto na tabeli nakon ligaškog dela sezone. Ekipa Rogaške je unapred odustala od učešća u regionalnom takmičenju, dok će u timu iz Šentjura razmisliti o ovom koraku po završetku sezone. Kada je Union Olimpija u pitanju, tim iz Ljubljane će u ABA ligu samo uz pozivnicu i novčanu nadoknadu.

Finalna serija se igra na tri pobede po sistemu 1-1-1-1-1. Termini mečeva su 22, 24, 26, 28. i 31. maj.

ČETVRTFINALE

Krka (1) - Portorož (8) 2-0

Union Olimpija (2) - Helios (7) 0-2

Rogaška (3) - Grosuplje (6) 2-1

Zlatorog (4) - Tajfun (5) 0-2

POLUFINALE

Krka (1) - Tajfun (5) 0-2

Rogaška (3) - Helios (7) 2-1

FINALE

Rogaška (3) - Tajfun (5)

(foto: Liga Telemach)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.