TUR DE FRANS: Van Artu prva pobeda ove sezone

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2022, 19:58

TUR DE FRANS: Van Artu prva pobeda ove sezone

Belgijanac povećao prednost u generalnom plasmanu.

Belgijski biciklista iz tima Džambo Vizma Vut van Art pobednik je četvrte etape Tur de Fransa koja je vožena od Dankerka do Kalea u dužini od 171,5 kilomnetara.

Van Art je u prvoj brdskoj etapi ovogodišnjeg Tura do trijumfa stigao za 4:01:36 časova, sa osam sekundi prednosti u odnosu na najbližu grupu pratilaca u kojoj je prvi bio njegov sunarodnik Jasper Filipsen iz ALpecina, dok je isti zaostatak imao i trećeplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Van Artov timski kolega iz Džambo Vizme FRancuz Krsitof Laport.

Van Art je zadržao prednostu u generalnom plasanu i uspeo da je poveća pošto je najbliži pratilac Iv Lampert etapui završio sa 18 sekundi zaostak i sada u generalnom kasni 25 sekundi, dok je treći Tadej Pogačar sa zaostatkom od 32 sekunde. Peta etapa na progrmau je sutra i vozi se od Lila do Erenberga u dužini od 157 kilometara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PRVA POBEDA AUSTRALIJANCA NA ČUVENOJ TRCI: Klark pobednik pete etape na Tur d&apos;Fransu

Izvor: Kurir, 06.Jul.2022, 18:37

Australijski biciklista Sajmon Klark pobednik je današnje pete etape na Tur d'Fransu, a žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu zadržao je Belgijanac Vaut van Art

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.