Izvor: RTS, 07.Nov.2020, 19:56

TSC deklasirao Mladost, Radnik iznenadio Nišlije

Fudbaleri TSC Bačka Topola ubedljivo su nadigrali Mladost sa 5:0 na svom terenu, a Radnik je na gostovanju sa 1:0 savladao Radnički iz Niša u današnjem nastavku 14. kola Superlige Srbije. Na domaćim terenima slaviči su Čukarički protiv Voždovca sa 3:2 i Mačva nad Javorom sa 1:0.
U direktnoj borbi za poziciju na tabeli TSC je ubedljivo, uz pravu goleadu od pet pogodaka, nadigrao Mladost iz Lučana maksimalno iskoristivši prednost domaćeg terena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ravnopravan duel se relativno odvijao prvih pola sata igre, a onda je krenuo sunovrat gostiju.
Mrežu Mladosti je u 33. minutu zatresao Milićević, a desetak minuta kasnije u listu strelaca se upisao i Petković, da bi u 45. minutu poluvreme zaključio Đoro Zec sa koliko se otišlo na pauzu.
Potom je samo bilo pitanje sa kojom će gol razlikom domaćini proslaviti nove bodove kojima su na tabeli pretekli rivale sa kojima sada imaju izjednačen bodovni skor ali i pobedu u direktnom duelu.
Golovima u 80. i 87. minutu za konačnih 5:0 pogotcima su se pobrinuli Babić i Banjac.
Na domaćim terenima pobede su odneli Mačva nad Javorom sa minimalnih 1:0, a Čukarički je nadigrao Voždovca sa 3:2.
Svojevrsno iznenađenje priredio je Radnik iz Surdulice koji je na gostovanju sa 1:0 savladao Radnički iz Niša.
Do vođstva su došli već u 17. minutu golom Milana Makarića, a potom su uspeli da do kraja meča sačuvaju minimalnu prednost.
Osvajanjem tri boda na gostujućem terenu popravili su svoj plasman na tabeli za dva mesta i trenutno su 13. sa 17 bodova, a Radnički iz Niša je na 9. poziciji sa 21. bodom. 
Linglong Superliga Srbije - 14. kolo:
Petak:
Metalac - Vojvodina 3:3
Subota:
Bačka - Rad 0:1
Novi Pazar - Zlatibor Čajetina 1:2
Proleter -Napredak 1:0
Čukarički - FK Voždovac 3:2
Mačva - Javor 1:0
Radnički Niš - Radnik 0:1
TSC Bačka Topola - Mladost 5:0
Spartak Subotica - Partizan (18.00)
Nedelja:
Crvena zvezda - Inđija (19.00)

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.