Izvor: Sportske.net, 16.Jun.2015, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TBL - Ludački meč u Izmiru, Dudi izmiče titula!

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa Turskog košarkaškog šampionata (TBL) između Pinar Karšijake i Anadolu Efesa ujedno je bila najinteresantnija a domaćin je nakon velikog preokreta i produžetka uspeo da stavi jednu ruku na trofej.

Neverovatnu utakmicu videli su večeras ljubitelji košarke koji su napunili halu Pinar Karšijake u Izmiru. Domaćin je u četvrtom meču finalne serije plej-ofa turskog šampionata savladao Anadolu Efes i stigao na korak od trofeja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Nakon velikog preokreta i produžetka Pinar Karšijaka je slavila rezultatom 91:88 (17:17, 18:20, 19:32, 28:13) čime je stigla na korak od titule u Turskom košarkaškom šampionatu.

Oslabljeni Efes uspeo je da iskontroliše meč u prve tri četvrtine i da nakon 30 minuta igre stigne do prednosti od 15 poena. Ispostavilo se da takva prednost nije bila dovoljna da izabranici Dušana Ivkovića mirno privedu meč kraju pošto je domaćin uhvatio priključak i izborio se za produžetak.

Mogli su gosti do trijumfa u poslednjim sekundama ali je Stefon Lazme sa linije penala bio polovično uspešan pa je ostalo 82:82 nakon 40 minuta igre.

Produžetak je doneo nova uzbuđenja ali je Pinar Karšijaka na kraju slavila trijumf koji joj je doneo prednost od 3:1 u seriji koja se igra na četiri dobijene utakmice.

Peta utakmica finalne serije plej-ofa Turskog košarkaškog šampionata između Anadolu Efesa i Pinar Karšijake zakazana je za 19. jun a ukoliko gosti uzmu "brejk" u Istanbulu osvojiće titulu posle ravno 28 godina.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.