Svetska liga: Finska umesto Grčke!

Izvor: B92, 01.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska liga: Finska umesto Grčke!



Bord Svetske lige doneo je odluku da u sedamnestom izdanju Svetske lige, koje se igra 2006. godine, umesto Grčke, koja nije ispunila sve uslove, nastupi reprezentacija Finske.

Nagradni fond Svetske lige povećan je na 20 miliona dolara, što je najveći nagradni fond u istoriji tog takmičenja. U Svetskoj ligi 2006. godine takmičiće se 16 reprezentacija, četiri više nego ove godine.

Odlučeno je da na finalnom turniru učestvuje šest ekipa, kao i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završnica Svetske lige održi poslednjeg vikenda u avgustu. Na finalnom turniru učestvovaće organizator, pobednici sve četiri grupe, kao i najbolja drugoplasirana ekipa.

Nagrade na finalnom turniru dobiće MVP, najbolji poenter, server, bloker i libero, kao i najbolje organizovana i najuspešnija federacija.

Grupa A: SCG, Japan, SAD, Poljska,

Grupa B: Brazil, Argentina, Portugal, Finska,

Grupa C: Italija, Rusija, Kina, Francuska,

Grupa D: Kuba, Koreja, Bugarska, Egipat.

Takmičenje počinje 14. jula, a reprezentacija Srbije i Crne Gore gostovaće u Japanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.