Svet bolji od Amerike, Jokić sjajan

Izvor: MVP.rs, 18.Feb.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet bolji od Amerike, Jokić sjajan

Srpskom centru je malo nedostajalo da ostvari tripl-dabl učinak.

Prethodne noći je počeo Ol star vikend u Nju Orleansu, gde je Tim Sveta savladao Tim Amerike sa 150:141 u meču nadolazećih zvezda. Akter meča bio je i srpski centar Nikola Jokić. On je pobedi svoje ekipe doprineo sa 12 poena (6/9FG), 11 skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte za 21 minut igre.

Najbolji kod pobednika je bio Jokićev saigrač iz Denvera, Kanađanin Džamal Mari. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Mladi bek je upisao 36 poena (13/19FG, 9/14 za tri), 11 asistencija i tri skoka. Pratio ga je Badi Hild (Bahami) sa 28 poena, šest skokova i po tri asistencije i ukradene lopte. Kristaps Porzingis (Letonija) je upisao dabl-dabl učinak sa 24 poena i 10 uhvaćenih lopti. Veliki doprinos trijumfu je dao i Dario Šarić (Hrvatska) sa 17 poena, pet skokova i četiri asistencije.

U američkom timu najefikasniji je bio Frenk Kaminski sa 33 poena (12/16FG, 9/13 za tri). Karl-Entoni Tans je ostvario dabl-dabl učinak sa 24 poena i 11 uhvaćenih lopti, a Džonaton Simons je upisao 19 poena. Sa 17 poena i šest asistencija je završio Devin Buker.

Za najkorisnijeg igrača meča izabran je, očekivano, Džamal Mari.

Ol star vikend se nastavlja naredne noći, kada su na programu takmičenja u veštinama, brzom šutiranju trojki i zakucavanjima.

(foto: Andrew D. Bernstein / NBAE via Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.