Sveobuhvatne reforme za veću efikasnost policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2017, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveobuhvatne reforme za veću efikasnost policije

Priručnik Policijsko-obaveštajni model i dokument Strateška procena javne bezbednosti, koji su prvi put kod nas urađeni po evropskom modelu, predstavljeni su danas u Palati Srbija, a ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da je MUP pokrenuo sveobuhvatne reforme koje će povećati efikasnost policije.

Stefanović je naglasio da su prioriteti MUP-a efikasno suprotstavljanje svim vidovima kriminala, kao i da se osigura bezbednost građanima i pruži odlučan odgovor svakom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u pokušaju ugrožavanja stabilnosti naše zemlje.

"MUP je pokrenuo sveobuhvatne reforme za veću efikasnosti policije i veću bezbednost zemlje, što je značajno za bolji investicioni ambijent, a donosi i više radnih mesta i bolji život za naše građane", naveo je Stefanović.

Taj projekat je deo programa za razvoj MUP-a koji se od 2011. realizuje u saradnji i uz finansijsku podršku Švedske.

"Danas predstavljamo Stratešku procenu javne bezbednosti i priručnik za POM. Strateška procena javne bezbednosti je prvi put izrađena u našoj zemlji, a na osnovu metodologije policijsko-obaveštajnog modela koji primenjuju mnoge zemlje EU", rekao je Stefanović.

POM je savremeni model upravljanja policijskim poslovima na svim nivoima policijske organizacije, kojim se obezbeđuje efektivnije, efikasnije i ekonomičnije obavljanje policijskih poslova.

Streteška procena javne bezbednosti je ključni proizvod POM-a koja je identifikovala najbitnije bezbednosne izazove i prioritetne oblasti u radu policije u narednih pet godina dajući značaj proaktivnom postupanju.

Efekti uspostavljanja POM-a i sprovođenja Strateške procene javne bezbednosti doprineće povećanoj bezbednosti zajednice koja se ogleda u manjoj stopi kriminala, efikasnijem otkrivanju i rasvetljavanju krivičnih dela i prekršaja , bezbednijim učesnicima u saobraćaju, povećanoj bezbednosti granice i smanjenju drugih bezbednosnih rizika.

Prisustvovali su ambasador Švedske Jan Lundin, direktor policije Vladimir Rebić, predstavnici MUP-a, švedske policije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predstavljen priručnik „Policijsko obaveštajni model“

Izvor: Beta Video, 14.Sep.2017

BEOGRAD - Priručnik „Policijsko obaveštajni model“ i dokument „Strateška procena javne bezbednosti“, koje je izradilo Ministartvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i koji su prva dokumenta tog tipa urađena u našoj zemlji na osnovu metodologije policijsko – obaveštajnog model, koji...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.