Švedskoj prednost protiv Danske u baražu za EURO 2016

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2015, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedskoj prednost protiv Danske u baražu za EURO 2016

STOKHOLM – Fudbalska reprezentacija Švedske stekla je prednost od jednog gola nakon prve utakmice baraža za EURO 2016 protiv Danske. Šveđani su u komšijskom derbiju na “Friend areni” u Štokholmu slavili sa 2:1, pa će tako odluka o putniku za Francusku biti donesena u revanšu, 17. novembra u Kopenhagenu.

Švedska je imala lijepu priliku da veći dio posla završi već nakon prve utakmice. Poveli su sa 2:0 golovima Emila Forsberga u 45. i Zlatana Ibrahimovića u 50. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << minuti iz penala. No, nadu Danskoj zadržao je Nikolai Jorgensen pogotkom u 80. minuti.

Revanš utakmica između Danske i Švedske igraće se 17. novembra na stadionu “Telia Parken” u Kopenhagenu sa početkom u 20.45 sati.

Ukrajina je u subotnjem odigranom susretu slavila protiv Slovenije u Lvivu rezultatom 2:0. Strijelci za veliki trijumf Ukrajinaca bili su Andrij Jarmolenko u 23. i Jevhen Seleznjov u 54. minuti susreta. Revanš ogled Slovenije i Ukrajine igraće se 17. novembra na stadionu “Ljudski vrt” u Mariboru u 20.45 sati.

Raspored utakmica baraža za EURO 2016: prvi mečevi: Norveška – Mađarska 0:1, BiH – Republika Irska 1:1, Ukrajina – Slovenija 2:0, Švedska – Danska večeras; revanš susreti: Mađarska - Norveška (15. novembra), Republika Irska – BiH (16. novembra), Slovenija – Ukrajina, Danska - Švedska (17. novembra).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.