Švedski kutak na Savi za najmlađe Mitrovčane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 09:39

Švedski kutak na Savi za najmlađe Mitrovčane

U okviru manifestacije "Leto na Savi "na terasi Turističkog info centra održana je manifestacija pod nazivom "Umetnički kutak Ambasade Švedske" .

Grad Sremska Mitrovica zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ambasadom Švedske priredio je Umetnički kutak kako bi najmlađi sugrađani mogli da uživaju u pravim sadržajima za decu. Organizatori ovog druženja su Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, Švedski institut i Švedski filmski institut.

U okviru manifestacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Leto na Savi "na terasi Turističkog info centra održana je manifestacija pod nazivom "Umetnički kutak Ambasade Švedske". Terasa Turističkog info centra bila je pretvorena u bioskop za najmlađe Mitrovčane, a na repertoaru bioskopa na otvorenom su bili švedski filmovi za decu. U kutku Pipi Duge Čarape, posetioci su mogli i da pročitaju neke od klasika švedske književnosti za decu, a oni koji nisu došli maskirani kao najpopularnija riđokosa devojčica mogli su se maskirati u info centru.

Grad Sremska Mitrovica zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ambasadom Švedske priredio je Umetnički kutak kako bi naši najmlađi sugrađani mogli da uživaju u pravim sadržajima za decu. Organizatori ovog druženja su Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, Švedski institut i Švedski filmski institut. Održan je i Karneval Pipi Duge Čarape. Knjiga nazvana po ovoj devojčici, najpoznatije je delo za decu švedske književnice Astrid Lindgren. Među najznačajnijim nagradama za književnost za decu u svetu jeste i nagrada nazvana po ovoj spisateljici koja se dodeljuje upravo u Švedskoj.

Mitrovački mališani na ovaj način upoznali su se sa delom švedske kulture, kroz filmove koji obrađuju tematiku mladih, Drugo veče bioskopa na otvorenom održaće se večeras, a kao i sinoć, dok su se deca zabavljala, roditelji su dobili slobodno vreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.