Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2021, 23:25

Sve staje u Kampinasu kada se sastaju Guarani i Ponte Preta

Odavno derbi Kampineiro nije imao veći značaj

Pojedine ulice u gradu su blokirane, kako bi se izbegla gužva. Da nema pandemije verovatno bi se reka ljudi slivala čitavog dana ka Brinko de Ouro stadionu u Kampinasu. Ovako, navijači će iz udobnosti svojih domova morati da prate 198. sudar Guaranija i Ponte Prete, koji od 2012. godine nije nosio veći značaj.

Ishod večerašnjeg derbija Kampinasa u mnogome će definisati sudbinu gradskih rivala, koji se nadaju plasmanu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u elitu. Guarani je šesti na tabeli sa 47 bodova nakon 32 odigrana kola, jednim više od sedmoplasirane Ponte Prete. Četvrto mesto, poslednje koje vodi u Seriju A, daleko je četiri boda. Male šanse se daju i jednima i drugima u borbi za promociju, Globo je izveo računicu i Guaraniju dao 16% šansi da se plasira među najboljih 20 u zemlji, Ponte Preta ima sedam odsto da se domogne elite. Poraz u derbiju boleće i više nego inače, jer će značiti i ostanak u drugoj diviziji i naredne sezone.

Poslednji put je ovako veliki takmičarski značaj derbi Kampineiro imao još 2012. godine, kada su se dva rivala sastala u polufinalu Paulistaa. Guarani je tada slavio sa 3:1, da bi u finalu doživeo poraz od Santosa sa Nejmarom i Gansom. Od tada su se sastajali u sedam navrata, pre dva meseca je u prvom delu tekuće sezone Ponte Preta slavila kod kuće (2:0).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trener Guaranija Felipe Konseisao ima problema, ne može da računa na petoricu igrača zbog virusa korona. Pozitivne rezultate testa na Covid-19 dobila su trojica startera Pablo, Bruno Savio i Marselo, dok su van stroja i Romerik i Erik Daltro. Pod znakom pitanja je i nastup najboljeg strelca Žuniora Todinja (pet golova i četiri asistencije). Sa druge strane Fabio Moreno je u daleko boljoj situaciji, ne može da računa na golmana Ivana (oporavlja se od operacija desnog ručnog zgloba) i napadača Mojsesa (koji ima zabranu igranja zbog saobraćajne nesreće koju je doživeo krajem godine). Nekoliko igrača se vratilo u tim, pa će trener Ponte Prete biti na slatkim mukama.

Obe ekipe su doživele poraz u poslednjim odigranim mečevima, Ponte Preta je kao gost izgubila od Žuventuda (1:2), dok je Guarani poražen kod kuće od lidera na tabeli Amerike Mineiro (0:1). Ali kada je derbi u pitanju forma se briše, oba tima će jurišati na pobedu, koja ovoga puta ima posebnu težinu.

BRAZIL, SERIJA B - 33. KOLO

Utorak

23.15: (2,80) Guarani (2,70) Ponte Preta (2,85)

Sreda

01.30: (2,30) Kujaba (3,00) Žuventud (3,20)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.