Sve oči uprte u Mareja - PRVI SINGL posle sedam meseci

Izvor: Mondo, 12.Avg.2019, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve oči uprte u Mareja - PRVI SINGL posle sedam meseci

Škot će danas u Sinsinatiju nastupati u pojedinačnoj konkurenciji prvi put nakon ugradnje veštačkog kuka u januaru

Za Endija Mareja danas je poseban dan. Prvi put posle složene operacije zamene kuka u januaru odigraće takmičarski meč u singlu.

Voljom žreba na mastersu u Sinsinatiju, Škot će se u prvoj rundi sastati sa Rišarom Gaskeom.

Za njega duel protiv Španca neće prioritetno biti fokusiran na pobedu, poraz i taktiku, već na kretnju na terenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Nastupi protiv dobrih igrača tokom priprema su bili zadovoljavajući, ali sada sledi nova faza. U nekom trenutku morate da napravite taj naredni korak kako biste pokušali da zaigrate. A najbolji način da stignete do pravog puta je praksa, odnosno da se oprobate na terenu sa rivalima", naveo je Marej.

Nekada najbolji teniser sveta kaže da ne očekuje da odmah bude brz na terenu.

"Neću biti u stanju da se krećem kao nekada, ali je važno da pravim male korake ka tom povratku. Najpre ću morati da se naviknem na udarce rivala", pojasnio je trenutno 324. igrač sa ATP liste.

On će u Sinsinatiju iskoristiti priliku i da porazgovara duže sa Bobom Brajanom, legendarnim dubl igračem, koji je bio velika podrška Mareju da obavi hiruruški zahvat i vrati se profesionalnom tenisu, budući da je sam prošao kroz to.

"Mogli bismo bez problema da kažemo da je on bio moja inspiracija za povratak. Svake nedelje pre intervencije smo razgovarali nekoliko puta, a zatim i posle toga. Bez obzira na sve, ja bih verovatno obavio tu operaciju, ali nisam siguran da bih se vratio profesionalnom sportu da nije bilo Boba".

Endi Marej će u Sinsinatiju nastupati i u dublu sa Felisijanom Lopezom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.