Švarcman: Lajović je nezgodan kada ima tonu samopouzdanja

Izvor: B92, 23.Jan.2020, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švarcman: Lajović je nezgodan kada ima tonu samopouzdanja

Pred Dijegom Švarcmanom je na Australijan Openu sada - srpska misija.

Četrnaesti teniser sveta je naredni protivnik Dušana Lajovića u meču trećeg kola na Melburn parku. Biće to njihov četvrti okršaj, Dijego u pobedama vodi sa 2:1.

Igrali su pre dve godine na istom mestu, Argentinac je tada slavio posle velike borbe u pet setova, u meču koji je obeležio jedan linisjki sudija koji se radovao jednom poenu Švarcmana.

Lajović tada nije mogao da se načudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta je doživeo.

"Bilo je svega u tom meču. Tada mi je bilo bitno da posle pauze sebi pokažem da mogu da izguram pet setova", rekao je Lajović posle meča sa Markom POlmansom.

Švarcman je napravio novi prodor u Top 15, ima ambicije da u dogledno vreme bude i član Top 10, ali put ga je u Melburnu namerio na srpsku tenisku armadu, junake premijernog ATP kupa. Lajovića, pa ako to iskušenje preživi onda sa ogromnom verovatnoćom i Novaka Đokovića.

"Ne bih da idem korak unapred. Prvo moram da pobedim Lajovića, a ja najbolje znam koliko je on težak protivnik. Igrali smo ovde i veoma je opasan kad igra sa mnogo samopouzdanja", izjavio je Švarcman.

Njemu čini se da nisu smetali vetroviti uslovi u sredu kada je pobedio Španca Alehandra Davbidoviča Fokinu.

"Bilo je teško zbog uslova, nije bilo lako boriti se sa vetrom. Imajući sve to u vidu, moja igra je bila dobra. Moram da nastavim da igram kao do sada, to je jedino što me sada zanima".

Jednom je bio na ivici ulaska u Top 10, kada je stigao do 11. mesta, najboljeg u karijeri. Kaže da mora mnogo toga da se poklopi da bi stigao do te tačke.

"To je komplikovan proces, morate da verujete i sami u tako nešto, a onda postoje i teniske stvari. Da biste bili član Top 10 morate igrati najbolji tenis, na fizičkom i mentalnom nivou, nema prostora za greške. Morate napraviti skok na viši nivo. Ako to uspete na turnirima, onda ste smireni i zadovoljni i svesni da ste postigli nešto", zaključio je naredni protivnik Dušana Lajovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.